Το πρώτο μέρος δεν είχε να επιδείξει φοβερά πράγματα, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με κεφαλιά του Πέτερσεν, την οποία εξουδετέρωσε ο Πέτκοβιτς, ενώ οι νεοφώτιστοι δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από ένα μακρινό σουτ.

Στην επανάληψη το ματς «ζωντάνεψε» και στο 49' η Βέρντερ έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά το φάουλ του Φριτς και την επέμβαση του Πέτκοβιτς, ο Πέτερσεν δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά.

Στο 64' η Μπραουνσβάιγκ λίγο έλλειψε να σκοράρει, όμως η φωτοβολίδα του Ράιχελ από 30 μέτρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο ίδιο λεπτό ο Τζάκσον δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Στο 72' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει προβάδισμα όταν ο κεντρικός αμυντικός, Μπίτσακσιτς, έκανε ανάποδο ψαλίδι πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πέτερσεν συνέχισε το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών, όταν με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στην εστία από λίγο πλάγια θέση.

Το γκολ για την Βέρντερ ήρθε στο 82', όταν μετά από μπαλιά 60 μέτρων από τον Πρεντλ, η μπάλα πέρασε από την άμυνα της Μπραουνσβάιγκ και ο Ζλάτκο Γιουζούνοβιτς με τρομερό αριστερό τίναξε τα δίχτυα του Πέτκοβιτς για το 0-1.

Τεράστιο μερίδιο για τη νίκη της Βέρντερ πάντως, πηγαίνει στον Λούκα Καλντιρόλα, τον Ιταλό στόπερ που στο 88' έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Χόχσαϊντ, ο οποίος ήταν μόνος του στην μικρή περιοχή!

Πηγή: gazzetta.gr