Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Bundersliga, η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League δέχτηκε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος (54` Κνόχε, 61` Βιεϊρίνια, 67` Νάλντο, 90+1` Κούτσκε) και ηττήθηκε με 3-0.

Από το πρώτο ημίχρονο η Βόλφσμπουργκ ήταν αυτή που είχε επιβάλει το ρυθμό της και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ολιτς και τον Βιεϊρίνια στο τέλος του πρώτου μέρους, που δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η Σάλκε απάντησε με το δοκάρι του Χούντελαρ στο 40`, αλλά η εικόνα της δεν βελτιώθηκε μετά από αυτή τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σάλκε εμφάνισε και πάλι τα πολύ σοβαρά αμυντικά της προβλήματα. Το 1-0 ήρθε από "στημένη" μπάλα, αφού μετά την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Κνόχε την έστειλε στα δίχτυα. Στο 2-0 στο 61`, ο Βιεϊρίνια χόρεψε τον Φουκς και με δυνατό αριστερό σουτ διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του, ενώ το 3-0 ήρθε και πάλι από κόρνερ, με τον Νάλντο να παίζει... μόνος του μέσα στην περιοχή της Σάλκε. Το 4-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Κούτσκε, με έξυπνη κόντρα επίθεση της Βόλφσμπουργκ.