Ο Κέλερ παρέταξε τη Σάλκε σε διάταξη 4-3-3 με τον Χίλντενμπραντ κάτω από τα δοκάρια, τους Μάτιπ-Χέβεντες στο κέντρο της άμυνας, τον Χούγκλαντ δεξιά και τον Φουκς αριστερά. Τριάδα στα χαφ ήταν οι Τζόουνς, Νόιστέντερ, Γκορέτσκα, στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλάι, αριστερά ο Ντράξλερ και δεξιά ο Κλέμενς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 14` ο διαιτητής παρασύρθηκε σε πτώση του Ζόμπιχ μέσα στην περιοχή (μετά από λάθος των φιλοξενουμένων) και καταλόγησε πέναλτι, αποβάλλοντας και τον Μπένεντικτ Χέβεντες. Ο Χούστι αξιοποίησε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ, ενώ για περίπου 20 λεπτά οι παίκτες του Ανόβερο έπαιζαν μόνοι τους απέναντι στον Τίμο Χίλντεμπραντ.

Η είσοδος του Φελίπε Σαντάνα στα στόπερ (μέχρι τότε είχε οπισθοχωρήσει ο Νόιστεντερ αντί του αποβληθέντα Χέβεντες) περιόρισε τις επιθέσεις των γηπεδούχων, αν και ο Μαμέ Ντιούφ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 42'. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο οι παίκτες του Γενς Κέλερ έβρισκαν τα πατήματά τους. Ο Άνταμ Σάλαϊ μείωσε στο 55ο λεπτό και απείλησε ακόμη 2 φορές, ο Κρίστιαν Κλέμενς είχε κι αυτός μία ευκαιρία (κι ενώ αποβλήθηκε ο Χούστι για τους γηπεδούχους και ο Κρίστιαν Φουχς για τους φιλοξενούμενους), αλλά οι "βασιλικοί μπλε" δεν απέφυγαν την ήττα και παραμένουν χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας.