Με κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο στην Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ ήταν ανώτερη, αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Ματς Χούμελς επέστρεψε, αλλά ο παρτενέρ του στα στόπερ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που ήταν αμφίβολος πριν από το παιχνίδι, αντικαταστάθηκε τραυματίας στο 36ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 1ο ημίχρονο, το 20ό της σεζόν (περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία) και το "πλήρωσε" στο 2ο ημίχρονο. Πρώτα ο Χούμελς πήρε το ριμπάουντ από κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στη συνέχεια ο Πολωνός επιθετικός σκόραρε για 15η φορά στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια ο Χένριχ Μεχιταριάν έδωσαν τη νίκη στην Ντόρτμουντ.

Η Μάιντς επικράτησε 1-0 της ομάδας του Σάμι Χίπια και ανέβηκε σε θέσης που οδηγούν στην Ευρώπη, διεκδικώντας πλέον κι η ίδια πλασάρισμα επιπέδου Champions League. Το τακουνάκι του Έρικ Μάξιμ Τσούπο Μότινγκ στο 37ο λεπτό έκρινε την έκβαση του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά φλύαροι με την μπάλα και δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Η είσοδος του Στέφαν Κίσλινγκ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δεν έκανε καμία διαφορά. Οι σέντρες σπάνια έβρισκαν στόχο και όταν ο Ερέν Ντερντιγιόκ έπιασε μία κεφαλιά, αυτή πέρασε άουτ. Τα κενά στην άμυνα θα μπορούσαν να κοστίσουν περισσότερο στους γηπεδούχους, με τον Μπερντ Λένο να κάνει μία καλή επέμβαση στο 1ο ημίχρονο και τον Μπένεντικτ Ζάλερ να χάνει σπουδαία ευκαιρία λίγο πριν από το τέλος, αλλά το 1-0 δεν άλλαξε και η κρίση στη Λεβερκούζεν γίνεται ολοένα και πιο βαθιά.

Από την άλλη το Αμβούργο δεν συνέχισε την επιβλητική του παρουσία μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ και παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη, έπειτα από τη σημερινή ήττα (1-0) στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική:

Παρασκευή 28/2
Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ 0-0

Σάββατο 1/3 (16.30)
Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 3-0
(51’ Χούμελς, 64’ Λεβαντόφσκι, 83’ Μικιταριάν)
Λεβερκούζεν-Μάιντς 0-1
(37’ Τσούπο-Μότινγκ)

Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο 1-0
(19’ Γιανούσοβιτς) 

Άουγκσμπουργκ-Ανόβερο 1-1 

(55’ Κλαβάν – 21’ Ντιούφ) 

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Γκλάντμπαχ 1-1
(52’ αυτ. Τεν Στέγκεν – 24’ Ραφαέλ)
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 2/3
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ (16.30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη (18:30)