Μία φάση στην αρχή, μία στο τέλος...

Σε αντίθεση με όσα περιμέναμε, το πρώτο ημίχρονο στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας δεν ήταν καλό από πλευράς θεάματος. Η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο τέταρτο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μίλερ βγήκε τετ α τετ, όμως σημάδεψε το κεφάλι του Βάιντφελερ. Οι Βαυαροί συνέχισαν να έχουν... έναν τρελό ρυθμό μέχρι το 15', όμως μετά η Ντόρτμουντ ισορρόπησε απόλυτα το ματς και ο ρυθμός έπεσε σημαντικά. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η πρώτη σπουδαία ευκαιρία της Ντόρτμουντ σημειώθηκε στο 45', όταν ο Λεβαντόφσκι κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του από κοντά έφυγε άουτ!

Πέρασε η μπάλα, ήταν όμως οφσάιντ!

Το δεύτερο ημίχρονο ευτυχώς ήταν καλύτερο από πλευράς θεάματος, αφού οι δύο ομάδες άφησαν για λίγο την άμυνά τους και έψαξαν το γκολ που θα τους χάριζε την κούπα. Η Μπάγερν απείλησε πρώτη, όταν ο Ριμπερί κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Σμέλτσερ στην προσπάθεια του να διώξει, λίγο έλειψε να την καρφώσει στα δίχτυα της ομάδας του. Η απάντηση της Ντόρτμουντ ήρθε στο 64', όταν ο Χούμελς πήρε την κεφαλιά από κοντά (θέση οφσάιντ) σε κενή εστία, όμως ο Ντάντε πετάχθηκε και έκοψε, αν και η μπάλα είχε περάσει. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και το 0-0 έμεινε. Στο τελευταία μισάωρο οι δύο ομάδες έδωσαν εμγλαύτερη προσοχή στην άμυνα, απείλησαν με μακρινά σουτ και τελικά πήγαμε στην παράταση.

Άντεξε και πήρε κούπα!

Στην παράταση η Ντόρτμουντ ξεκίνησε πιο δυνατά, όμως αυτή που δίχτυα ήταν στο 107' η Μπάγερν με τον Ρόμπεν, ο οποίος σκόραρε από κοντά μετά από σέντρα του Μπόατενγκ, που είχε πάρει την μπάλα από τραγικό λάθος του Γκροσκρόις. Η ομάδα του Κλοπ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 122' δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τον Μίλερ στην κόντρα. Η Μπάγερν πήρε το Κύπελλο με το 2-0 και έκλεισε την χρονιά με νταμπλ!