Οι γηπεδούχοι της Ντόρτμουντ είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο και "πυροβολούσαν" από κάθε απόσταση. Μάρκο Ρόις και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχαν τις περισσότερες προσπάθειες, αλλά ο Τίμον Βέλενροϊτερ κρατούσε απαραβίαστη την εστία του είτε χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του είτε χάρη στο δοκάρι. Μετά από έναν ξέφρενο ρυθμό στο 1ο ημίχρονο, το τέμπο μειώθηκε στο 2ο μέρος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν διάδρομο προς την εστία του Ρόμαν Βάιντενφελερ. Αν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος απουσίαζε, η Μπορούσια δεν αντιμετώπισε κάποιον αξιοσημείωτο κίνδυνο. Το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του, όταν η μοίρα αποφάσισε να πάρει θέση υπέρ τους. Στο 78', μία κόντρα ευνόησε τον Ομπαμεγιάνγκ που άνοιξε το σκορ, ένα λεπτό αργότερα το γλίστρημα του Βέλενροϊτερ έδωσε την ευκαιρία στον Χενρίχ Μεχιταριάν να κάνει το 2-0 και στο 86' το λάθος του νεαρού τερματοφύλακα της Σάλκε χάρισε το... δίκαιο γκολ του Ρόις στο παιχνίδι.

Η Λεβερκούζεν μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά έφτασε στην ουσία στο ματς με τη Φράιμπουργκ, αφού νίκησε με 1-0 και εκμεταλλευόμενη τις ήττες των Σάλκε και Άουγκσμπουργκ, σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση.

Σε τροχιά Ευρώπης παρέμεινε και η Χόφενχαϊμ, που «λύγισε» την αντίσταση της Μάιντζ με 2-0, ενώ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια για παραμονή πέτυχε η Χέρτα, η οποία επικράτησε 1-0 της Άουγκσμπουργκ στο Βερολίνο με τέρμα του Καλού στο 88’. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Στουτγάρδη, αν και προηγήθηκε, έμεινε τελικά στο 1-1 με το Ανόβερο και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/2

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία 4-1
(3’ Σβάινσταϊγκερ, 10’ Ριμπερί, 67’ Ρόμπεν, 75’ Λεβαντόφσκι - 45+1’ Ούτζα)

Σάββατο 28/2

Ντόρτμουντ-Σάλκε 3-0
(78’ Ομπαμεγιάνγκ, 80’ Μιχταριάν, 86’ Ρόις)

Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 1-0
(33’ Ρόλφες)

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 2-0
(55’ Βολάντ, 76’ Πολάνσκι)

Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 1-0
(88’ Καλού)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 1-1
(70’ Στιντλ - 52’ Γκέντερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 1/3

Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)