Τα «πουλάρια» στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Bundesliga είχαν ισάριθμες ήττες. Ο Λουσιέν Φαβρ «πλήρωσε το μάρμαρο», αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και η Γκλάντμπαχ... ξανάνιωσε! Ακολούθησαν δύο νίκες και το Σάββατο ήταν η σειρά της Βόλφσμπουργκ να υποταχθεί.
Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο δίχως γκολ και ελάχιστες καλές στιγμές, η Γκλάντμπαχ μπήκε «ανεβασμένη» στο δεύτερο μέρος, προειδοποίησε με τον Λαρς Στιντλ (στο 60' το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ) και στο 75' πήρε το προβάδισμα με τον Νορβηγό μέσο Χάβαρτ Νόρτνβαϊτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη με τον Ιμπραχίμα Τραορέ να κάνει το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Με γκολ των Καλού και Ιμπίσεβιτς η Χέρτα έφτασε στην τέταρτη της νίκη στην Bundesliga, απέναντι στο Αμβούργο (3-0), με την οποία ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 17ο λεπτό του αγώνα, με τον Καλού να τελειώνει ιδανικά τη φάση και να «γράφει» το 1-0 για την ομάδα του. Το Αμβούργο προσπάθησε να αντιδράσει, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 56', ωστόσο ο Γάρσταϊν πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Χόλτμπι.

Κι αφού δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να βρουν δίχτυα, το έκανε η ομάδα του Βερολίνου, με τον Ιμπίσεβιτς να πετυχαίνει δύο τέρματα για να διαμορφώσει το 3-0, με το οποίο ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παρότι κρατούσε στα χέρια της τη νίκη, η Χόφενχαϊμ ήρθε ισόπαλη με τη Στουτγκάρδη, εντός έδρας, δεχόμενη την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 33ο λεπτό, με τον Φόλαντ να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Κλίμεντ να εκμεταλλεύεται το κόρνερ του Ντιντάβι και να σημειώνει το 1-1.

Ο Φόλαντ «έγραψε» το 2-1 στο 77', με ωραίο τελείωμα, ωστόσο η Στουτγκάρδη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με σκόρερ τον Βέρνερ, στο 90', διαμόρφωσε το 2-2 κι έφυγε με την ισοπαλία από την έδρα της Χόφενχαϊμ!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Ανόβερο, το οποίο επιβλήθηκε της Βέρντερ Βρέμης με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραν το «τρίποντο». Αν, μάλιστα, ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια το σκορ θα μπορούσε να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Σενεγαλέζος αμυντικός Σαλίφ Σανέ με ωραία κεφαλιά στο 55'.

Η Ίνγκολσταντ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και το τελευταίο «θύμα» της ήταν η Αϊντραχτ, την οποία κέρδισε με 2-0. Μετά από ένα κάκιστο (από πλευράς θεάματος) πρώτο ημίχρονο, οι νεοφώτιστοι μπήκαν με... γκάζια στο δεύτερο ημίχρονο, επέβαλαν τον ρυθμό τους και «χτύπησαν» στο φινάλε. Ο Γκρος στο 78' έκανε το 1-0 και στο 84' ο Λεξ εκμεταλλευόμενος το λάθος της άμυνας της Αϊντραχτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: sdna.gr
 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2/10

Ντάρμσταντ-Μάιντς 2-3
(27' Χέλερ, 57' Σάιλερ - 15' Μπελ, 24' Μαλί, 64' Ντε Μπλάσις)

Σάββατο 3/10 (16.30)
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 2-2
(33’ πεν. 77’ Βόλαντ-64’ Κλιμέντ, 91’ Βέρνερ)
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 2-0
(76’ Νορντβάιτ, 79’ Ι. Τραορέ)
Ίνγκολσταντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0
(78’ Γκρος, 84’ Λέξ)
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(55’ Σ. Σανέ)
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 3-0
(17’ Καλού. 76’, 78’ Ιμπίσεβιτς)

Κυριακή 4/10
Σάλκε-Κολωνία (16.30)
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ (18:30)
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (18:30)