Η Ντόρτμουντ μπήκε με... γκάζια στον αγωνιστικό χώρο και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο άγγιξε τρεις φορές το γκολ. Δύο φορές το δοκάρι, μία ο Μπενάλιο, και μία ο Νάλντο, όμως, είπαν «όχι» στους παίκτες του Τούχελ. Στο 3' ο Γκουντογκάν στάθηκε άτυχος με το δοκάρι να τον σταματάει, στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας των «λύκων» απομάκρυνε κεφαλιά του Πίστσεκ και στο 5' ήταν η σειρά του Μπέντερ να νικηθεί από το δοκάρι, ενώ στο 8' Νάλντο σταμάτησε πάνω στην γραμμή προσπάθεια του Πίστσεκ. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο 20λεπτο με την Ντόρτμουντ να πιέζει ασταμάτητα και να κυκλοφορεί πολύ ωραία την μπάλα.

Η Βόλφσμπουργκ σιγά – σιγά άρχισε να ανεβαίνει, αλλά στο 32' ήρθε το γκολ της Ντόρτμουντ σε μία φάση από το... πουθενά! Ο Μχιταριάν έκανε την προβολή στον Γκιβαλογκί, η μπάλα έφτασε στον Ρόις και αυτός αφού πέρασε και τον Μπενάλιο έγραψε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Η Βόλφσμπουργκ ανέβασε την απόδοσή της και η Ντόρτμουντ δεν ήταν το ίδιο επιθετική. Οι «λύκοι» κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και από το 56' έως το 61' έφτασαν τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση. Τόσο ο Ντράξλερ και ο Ντοστ, όσο και ο Ροντρίγκες, όμως, νικήθηκαν από τον Μπούρκι που κράτησε «όρθια» την Ντόρτμουντ. Η Βόλφσμπουργκ έβλεπε τους Βεστφαλούς να απειλούν το αήττητο σερί (στο σπίτι της) που κρατούσε από τον Μάρτιο του 2014 (37 ματς) μέχρι που στο 91' ο Πίστσεκ ανέτρεψε τον Σίρλε και ο Ροντρίγκες έκανε το 1-1. Το ματς όδευε προς την ισοπαλία, αλλά στο 93' ο Καγκάβα (που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς) έγραψε το τελικό 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του...