Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ που έχει βγάλει όλο τον κόσμο των ΗΠΑ στους δρόμους δεν άφησε ασυγκίνητους και τους ποδοσφαιριστές της Bundesliga, καθώς πολλοί από αυτούς ζήτησαν δικαιοσύνη, στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα, οι Γουέστον ΜακΚένι, Μάρκους Τουράμ, Τζέιντον Σάντσο και Ασράφ Χακίμι ζήτησαν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ωστόσο κινδυνεύουν με τιμωρία, αφού η πειθαρχική επιτροπή της γερμανικής λίγκας απαγορεύει πολιτικά και προσωπικά μηνύματα. «Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει εξέταση των περιστατικών» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντον Νάχραϊνερ.

Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός της Γκλάντμπαχ, Μάρκο Ρόζε, στήριξε την ενέργεια του παίκτη του, Τουράμ. «Ο Μάρκους έδωσε το παράδειγμα κόντρα στον ρατσισμό, είναι κάτι το οποίο στηρίζουμε».

Την διαφωνία του με το ενδεχόμενο τιμωρίας εξέφρασε και ο διευθυντής της Ουνιόν Βερολίνου, Ολιβερ Ρούνερτ. «Αν η επιτροπή λάβει δράση ενάντια σε αυτό, τότε πρέπει να αναρρωτηθούμε αν έχουμε τις ίδιες αξίες. Εχουμε ένα παγκόσμιο θέμα, λέμε όχι στον ρατσισμό».