Facebook Pixel Σερού Γκιρασί: Ο επιθετικός της Στουτγκάρδης σκόραρε δύο γκολ ανά αγώνα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-21 15:07:00

Ούτε Εμπαπέ, ούτε Χάαλαντ: Ο «δολοφόνος» επιθετικός που βάζει γκολ κάθε 43 λεπτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Σερού Γκιρασί της Στουτγκάρδης έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν σκοράροντας κατά ριπάς.

Ο «δολοφόνος» της Στουτγάρδης είναι ο πρώτος σκόρερ των μεγάλων πρωταθλημάτων με οκτώ γκολ σε τέσσερις αγώνες στη Μπουντεσλίγκα. Ο Σερού Γκιρασί γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1996 στη Γαλλία, αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της Γουινέας.

Ο Αφρικανός φορ με το νούμερο 9 στην πλάτη ξεπερνάει σε αριθμούς τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ. «Είμαι στην καλύτερη στιγμή της ζωής μου», αναφέρει.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Νορβηγός φορ της Μάντσεστερ Σίτι δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τον πρώτο σκόρερ στα τοπ πρωταθλήματα. Ο Χάαλαντ έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 7 φορές, όσες και ο Εμπαπέ, αλλά η κορυφή ανήκει στον Γκιρασί.

Το '9' της Στουτγάρδης έχει οκτώ γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές. Το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του είναι απαράμιλλο στην Ευρώπη. Έχει σκοράρει 4,9 περισσότερα γκολ από όσα θα έπρεπε με βάση την ποιότητα των ευκαιριών. Βάζει ένα γκολ κάθε 43 λεπτά.

Η λίστα με τους πρώτους σκόρερ στα μεγάλα πρωταθλήματα

Σερού Γκιρασί  (Στουτγάρδη) 8 γκολ

Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) 7 γκολ

Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)  7 γκολ

Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ) 5 γκολ

Γιόνας Βιντ (Βόλφσμπουργκ)  5 γκολ

Τζουντ Μπέλινγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης) 5 γκολ

Ο Γκιρασί έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, το 2013, στη Ligue 2 και πρόσφατα πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του εναντίον της Μάιντζ. Ο πρώην παίκτης της Ρεν στοίχισε μόλις 9 εκατομμύρια ευρώ στη γερμανική ομάδα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags