Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρωτοποριακό: Εφαρμογή VAR θα δείχνει στους φιλάθλους τι βλέπει ο διαιτητής στην οθόνη
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-17 13:39:00

Πρωτοποριακό: Εφαρμογή VAR θα δείχνει στους φιλάθλους τι βλέπει ο διαιτητής στην οθόνη

Του Γιώργου Βροντάκη
Πρωτοποριακό: Εφαρμογή VAR θα δείχνει στους φιλάθλους τι βλέπει ο διαιτητής στην οθόνη

Πιθανότατα θα γίνει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Οι οπαδοί θα πρέπει να συμμετέχουν πιο στενά στις αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω βίντεο στο γήπεδο και αυτό αναμένεται να γίνει πρώτα στη Γερμανία με τον πρώην διαιτητής, Γιόχεν Ντρες να αναφέρει πως θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογή πριν από το δεύτερο μισό της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα.

«Συμφωνούμε ότι μια εφαρμογή μπορεί να είναι ένα εργαλείο για τους θεατές στο γήπεδο. Η φάση της ιδέας για αυτό έχει ολοκληρωθεί, είμαστε τώρα στη φάση του σχεδιασμού και αναρωτιόμαστε πώς η εφαρμογή μπορεί να είναι επιτυχής» είπε ο Ντρές.

Όταν παρεμβαίνει ο διαιτητής στο βίντεο, οι οπαδοί στην αρένα - και πιθανώς και αυτοί που βρίσκονται μπροστά από τις οθόνες τους - θα πρέπει να αποκτήσουν περισσότερη διορατικότητα.

Να βλέπουν και οι θεατές στις κερκίδες

Το ιδανικό πρότυπο θα πρέπει απλώς να είναι ότι οι θεατές και οι τηλεθεατές να βλέπουν τις ίδιες εικόνες σε καταστάσεις VAR και ο οπαδός στις εξέδρες πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον τηλεθεατή.

Πάντως, ορισμένα ερωτήματα πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν, όπως ποιος θα έχει την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων.   

Πιο πρόσφατα, η γερμανική ομοσπονδία ανακοίνωσε, ακολουθώντας το αγγλικό μοντέλο, ότι ήθελε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφάνεια στις παρεμβάσεις VAR και η επικοινωνία μεταξύ των διαιτητών και των βοηθών στο VAR θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Αλλά υπάρχουν επίσης «πολλά ερωτήματα», είπε ο πρώην ρέφερι. Για παράδειγμα, πιθανά νομικά προβλήματα και ποια πλατφόρμα να χρησιμοποιηθεί.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags