Μέχρι το καλοκαίρι ήταν ακόμα ο συντονιστής ανάπτυξης ταλέντων στο Φράιμπουργκ. Τώρα προπονεί τους επαγγελματίες.

Από το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν σημάδια για ένα νέο ξεκίνημα στη Φράιμπουργκ . Ο 39χρονος Γιούλαν Σούστερ ακολούθησε τον θρύλο της προπονητικής Κρίστιαν Στράιχ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από δώδεκα χρόνια. Όπως αποδείχθηκε, ήταν ένα απόλυτο χτύπημα!

Πριν από τη σεζόν, ο Σούστερ και η προπονητική του ομάδα συναντήθηκαν σε μια φάρμα στο Μέλανα Δρυμό. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσει μια δομή για μελλοντική εργασία και να ταξινομήσει τις σκέψεις σε τακτικό και παιχνιδιάρικο περιεχόμενο. Ένα ασυνήθιστο μέτρο που πλέον αποδίδει καρπούς.

Ο Σούστερ τροποποίησε με επιτυχία μια υπάρχουσα σκαλωσιά και την έκανε πιο σύγχρονη. Η ομάδα παίζει πολύ πιο επιθετικό πρέσινγκ και μπορεί επίσης να το μετατρέψει σε περισσότερες κινήσεις προς το γκολ.

Αγαπημένος των φιλάθλων

Ο Σούστερ ήταν ο αγαπημένος των οπαδών ως παίκτης (2008 έως 2018) και μακροχρόνιος αρχηγός. Επιπλέον, παρέμεινε ισχυρή προσωπικότητα ως προπονητής στον σύλλογο και τη γύρω περιοχή. Γνωρίζει ήδη όλους τους παίκτες μέσα και έξω. Οι νέοι ως προπονητές, οι μεγαλύτεροι ως συμπαίκτες. Παρόλα αυτά, δεν φοβάται τις δυσάρεστες αποφάσεις.

Όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, ο Σούστερ χρησιμοποιεί τον Στράιχ ως πρότυπο. Η ενασχόληση με την ομάδα είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτόν. Οι συζητήσεις δεν αφορούν πάντα το ποδόσφαιρο, αλλά και για προσωπικά πράγματα όπως η οικογένεια.