Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που επικράτησε 1-0 της Βέρντερ Βρέμης στο «Βεστφάλεν» και πέρασε στο +8 από την Μπάγερν με ματς περισσότερο.

Πελατειακή γίνεται η σχέση της Μπορούσια με την Βέρντερ, καθώς με γκολ του Καγκάβα στο 8' πέτυχε την 5η σερί εντός έδρας νίκη και έκανε ακόμα ένα βήμα προς της κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές Γερμανίας χωρίς να παίξουν την απίστευτη μπάλα εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των φιλοξενούμενων και κράτησαν το αποτέλεσμα με το οποίο άφησαν πίσω το 0-0 την προηγούμενης αγωνιστικής με την Αουγκσμπουργκ. Η Βέρντερ δεν μπορούσε με τίποτα να απειλήσει την εστία του Βαϊντενφέλερ, ενώ στην επανάληψη η Ντόρτμουντ βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Καγκάβα στο 55' και με τους Γκουντογκάν και Μπλαστσικόφσκι στο 71', όμως το 1-0 της ήταν αρκετό για να ανοίξει -με ματς περισσότερο- τη διαφορά από την Μπάγερν Μονάχου, που παίζει στο Βερολίνο με την Χέρτα του Οτο Ρεχάγκελ.

Από «τριάρα» σε «τριάρα»

Τραγικό το Αμβούργο συνετρίβη εντός έδρας (3-1) από τη Φράιμπουργκ, ενώ είχε προηγηθεί ο ίδιος διασυρμός από τη Σάλκε. Πλέον κινδυνεύει, με τους νικητές να απέχουν ελάχιστα από τη σωτηρία.

Οι Φλουμ (20'), Καλιγκιούρι (43') και Μακιάντι (72') έκαναν πλάκα στους γηπεδούχους που μείωσαν αδιάφορα με τον Ιλίσεβιτς (75'). Με αυτό το «τρίποντο» (το δεύτερο σερί εκεί, έπειτα από έξι ματς χωρίς νίκη) πάντως η Φράιμπουργκ δεν εξήλθε της επικίνδυνης ζώνης, μιας και νίκησε και η Αουγκσμπουργκ. Ωστόσο, απέχουν πλέον μία ανάσα από αυτό το επίτευγμα.

Μεγάλο διπλό η Γκλάντμπαχ

Με γκολ του Ντε Καμάργκο στο 88' η Γκλάντμπαχ πέρασε από την «Μπάι Αρένα» με 1-2 επί της Λεβερκούζεν και έπιασε στην 3η θέση την Μπάγερν Μονάχου.