Οτι διαβάσετε μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ως υπερβολές, προλήψεις, στατιστική και όλα τα σχετικά. το 2012 όμως μπορεί άνετα να ανακυρηχθεί ως η χρονιά που επέστρεψε τα... δανεικά σε ομάδες και παίκτες.

Η Τσέλσι πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι. Ετσι το είχε χάσει το 2008 από τη Γιουναϊτεντ στη Μόσχα.

Ο Ντρογκμπά κατέκτησε το κύπελλο όπως έχασε το Κόπα Αφρικα στις 12 του περασμένου Φλεβάρη: Στα πέναλτι είχε ηττηθεί η Ακτή Ελεφαντοστού από τη Ζάμπια στον τελικό της διοργάνωσης. Η μοίρα χάρισε τον τίτλο στη Ζάμπια που είδε την εθνική της ομάδα να ξεκληρίζεται στην αεροπορική τραγωδία του 1993.

Εχασε η Μπάγερν στα πέναλτι! Καιρός δεν ήταν; Είχε 4 στα 4 (με τον ΠΑΟΚ να είναι ανάμεσα στα θύματά της). Το έχασε όπως πήρε την πρόκριση από τη Ρεάλ στα ημιτελικά (στα πέναλτι όπως είχε αποκλείσει και τη Γκλάντμπαχ στους "4" του γερμανικού κυπέλλου). Εχασαν και οι Γερμανοί στα πέναλτι. Εκεί που σπάνια δεν πανηγύριζαν. Οπως πήραν το τρόπαιο του 2001 κόντρα στη Βαλένθια του Κούπερ. Θα το χάρηκε και η Αγγλία του Σίλτον ('90) και του Σαουθγκέιτ ('96) που έχασαν πρόκριση στον τελικό Μουντιάλ και Euro αντίστοιχα από τους Τευτονές στα... πεναλτι.

Το γκολ του Ντρογκμπά στο 87' που ισοφάρισε από το πουθενά τους Βαυαρούς ξύπνησε μνήμες και στην Ατλέτικο. Θα το πανηγύρισαν και οι Μαδριλένοι που το 1974 στο 120' είδαν τον Σβάντσεμπεργκ να τους ισοφαρίζει και να στέλνει τον τελικό του Πρωταθλητριών σε επαναληπτικό. Η Μπάγερν πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα.


Η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από 44 χρόνια αναμονής και πλήθος απογοητεύσεων πήρε τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ίδιο έκανε και η ΑΕΛ στην Κύπρο. Πρωταθλήτρια μετα από 44 χρόνια!

Η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ έχασε το στέμμα όπως είχε πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ του 1999 απέναντι στη Μπάγερν. Με δυο γκολ της Σίτι (κόντρα στην ΚΠΡ) στις καθυστερήσεις!


Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ με καλάθι στην εκπνοή. Το 1994 είχε χάσει την κούπα από την Μπανταλόνα με τρίποντο του Τόμπσον στο φινάλε και χαμένες βολές του Πάσπαλι. Το απόλυτο δράμα από την ανάποδη. Στο ίδιο φαϊναλ φορ ο ΠΑΟ έχασε την τελευταία επίθεση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με τους Ρώσους να πανηγυρίζουν όπως έκαναν ακριβώς σε ίδιο φινάλε οι "πράσινοι" στον τελικό του 2009 στο Βερολίνο. Την επόμενη μέρα τιμωρήθηκαν από τους "ερυθρόλευκους" με τον ίδιο τρόπο. Οι "κόκκινοι" κατέκτησαν το τρόπαιο όπως είχαν χάσει πριν από μερικές εβδομάδες το κύπελλο Ελλάδας. Αστοχο σουτ στην εκπνοή, τώρα μπήκε το buzzer beater.


Λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά στα μέρη μας, ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο Ελλάδας με γκολ στο 119'. Μερική επιστροφή χαράς από το γκολ του Βαλμπουενά στο 90' στο Ντόρτμουντ που έβαλε αντί των Πειραιωτών τη Μαρσεϊγ στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το γκολ του Ντέβιτς στο 86' που τους απέκλεισε από τη συνέχεια του Γιουρόπα.

Επίσης: Η Ρεάλ (με διπλό στο "Καμπ Νόου") πήρε τον τίτλο στην Ισπανία έπειτα από τέσσερα χρόνια ξηρασίας, η Γιουβέντους το στέμμα στην Ιταλία μετά από εννιά χρόνια και την παράλληλη δίνη στο σκάνδαλο του καλτσιοπολις, τέσσερα χρόνια μετά το πήρε η Γαλατά με δραματική ισοπαλία στην έδρα της Φενέρμπαχτσε. Αυτά μεταξύ άλλων αν και πολλά άλλα γραμμάτια περιμένουν εξόφληση...

Προσοχή: Το 2012 δεν έχει τελειώσει ακόμη!

Πηγή: sday.gr