Χθες, το ίδιο βράδυ που η «αυτοκράτειρα» του πόλο, η Ουγγαρία, έπειτα από τρία χρυσά άφηνε τα σκήπτρα στην Ιταλία, οι «πράσινοι» έπαιρναν και τυπικά το «εισιτήριο» της πρόκρισης.

Όπως, όμως, είχαμε επισημάνει κι έπειτα από το ματς της Σκωτίας, μπορεί τα αλμανάκ του μέλλοντος να καταπιαστούν με ό,τι συνέβη στην Ολυμπιακή πισίνα και όχι στον μικρόκοσμο της Παναθηναϊκής επιβίωσης, αλλά δεν παύει να έχει την αξία της.

Ήσσονος ιστορικής αξίας, ακόμη και στο αυστηρά ποδοσφαιρικό κάδρο, μια και οι «πράσινοι» έχουν να επιδείξουν αληθινούς αγωνιστικούς θριάμβους επί αντιπάλων όπως η Γιουβέντους, ο Αγιαξ, ο Ερυθρός Αστέρας, η Αρσεναλ και η Μπαρτσελόνα. Ησσονος ιστορικής σημασίας, αλλά σημαντικού αντικρίσματος για τις τρέχουσες ανάγκες του συλλόγου -οικονομικές και γενικότερες. Κι επειδή το «μέταλλο» παραμένει ευρωπαϊκό, παρά τη μερική φθορά που είχε υποστεί τα δύο προηγούμενα χρόνια, ειδικά πέρυσι στην αναμέτρηση με την Οντένσε, ο Παναθηναϊκός μπορεί να φέρει βόλτα οποιονδήποτε αντίπαλο του επιφυλάξει η κλήρωση.

Η συνταγή για τη χθεσινή νίκη δεν διέφερε πολύ στην εκτέλεσή της από εκείνη στο «Φιρ Παρκ». Η ενδεκάδα που ξεκίνησε, ατόφια η «σκωτσέζικη». Ομοίως και η διάταξη. Τα... κόλπα για την εκπόρθηση της εστίας του Ράντολφ, απαράλλακτα. Ενα γκολ του Χριστοδουλόπουλου με απευθείας φάουλ κι ένα γκολ του Μαυρία στο ίδιο χρονικό σημείο που είχε πετύχει τέρμα και στο Μάδεργουελ. Ερχόμενος από τον πάγκο και τις δύο φορές. Ο δε Σισοκό, MVP στο πρώτο παιχνίδι, κορυφαίος και στο ΟΑΚΑ. Με κερασάκι στην τούρτα αυτή τη φορά, αφού χρίστηκε σκόρερ, οδηγώντας την ομάδα του σ' ένα πιο εμφατικό σκορ στη δεύτερη και τελευταία πράξη του «έργου».

Η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα είχε και ένα ακόμη χρέος στο ΟΑΚΑ. Να «ζεστάνει» (όσο και αν ηχεί «κάπως» σε συνθήκες αφόρητης ζέστης) τον κόσμο. Τους φίλους του που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κάποια παραλία ή ν' απολαμβάνουν κάπου το ποτό τους. Τους αποζημίωσε με την εικόνα του β' ημιχρόνου. Οπότε όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι από το Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «πράσινοι» εννοείται. Διότι οι φιλοξενούμενοι δεν κέρδισαν τίποτε από το ταξίδι τους. Ούτε καν κάποιες εντυπώσεις. Δεν δικαιούνταν, πάντως, τίποτε. Η δικαιοσύνη δεν συμβαδίζει πάντα με την μπάλα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ευθυγραμμίστηκε πλήρως.

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr