Απλά μοιάζει ακόμη πιο βασικός, καθώς η Αρσεναλ και οι Γερμανοί, έχουν το προβάδισμα στον όμιλο. Η περυσινή ομάδα, ίσως θα μπορούσε να ελπίζει σε μία εντυπωσιακή πάλι ανατροπή, όμως εφέτος αυτό φαντάζει δύσκολο.

Ο Ζαρντίμ επέλεξε τελείως διαφορετική φιλοσοφία και στήσιμο ομάδας, από πέρυσι. Με πολυπρόσωπο κέντρο, να κλείσει κυρίως τους διαδρόμους, εκμεταλλευόμενος το γεγονός, ότι σε αυτή την Αρσεναλ, απουσιάζει ιδιαίτερα ο κινητήριος μοχλός του κέντρου Ντιαμπί: έλειψαν και τα τρεξίματά του, και τα κλεψίματά του και οι κούρσες του, που διασπά κάθετα, ακόμη και κλειστές άμυνες. Έτσι το σωστό στήσιμο, δεν επέτρεψε, μέχρι να γίνει το 2-1 και να ανοίξει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι, τις κόντρες από τα άκρα της Αρσεναλ.

Το ζητούμενο ήταν να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη και να γίνουν γκολ οι λίγες ευκαιρίες, που θα δημιουργούσαν οι ερυθρόλευκοι. Ούτε το πρώτο συνέβη, είτε από τον Μέγιερι, είτε από τους αμυντικούς, ενώ στο δημιουργικό κομμάτι μένουμε στο πρώτο 45λεπτο, όταν δεν μπαίνει το «εύκολο γκολ» (Μασάντο), αλλά το «δύσκολο» (Μήτρογλου).

Ασφαλώς και η ομάδα ήταν καλύτερη, σε σχέση με την πρεμιέρα. Και είναι ίσως η πρώτη φορά, που καθαρά βλέπουμε την φιλοσοφία του Ζαρντίμ στο γήπεδο. Εδώ μπαίνουν και τα «θέματα». Διότι μοιάζει το σημερινό υλικό, να μην έχει την δυνατότητα για να «δημιουργήσει παιχνίδι», σε αυτό το επίπεδο του Τσάμπιονς Ληγκ. Κόντρα σε ομάδες, όπως η Αρσεναλ και οι άλλες της «πρώτης ταχύτητας», η «Μπράγκα νο2» (με την καλή έννοια το λέω) του Ζαρντίμ, θα μπορέσει, όταν τελειοποιηθεί (μην ξεχνάτε, ότι είμαστε ακόμη στην αρχή του εγχειρήματος) να διεκδικεί αποτελέσματα. Το μεγάλο ερωτηματικό όμως είναι, τι θα συμβεί, όταν πρέπει να πάρει τη νίκη; Όπως τώρα στα ματς με την Μονπελιέ. Η οποία τρέχει ακατάπαυστα, και χάρις σε αυτό το προσόν κατάφερε να ισοφαρίσει με δέκα παίκτες στο τέλος την «αφελέστατη» Σάλκε. Πέρυσι, από ένα σημείο και μετά, ήξερες ότι θα το κάνει ο Ολυμπιακός. Όπερ και εγένετο. Διότι αυτή ήταν η φιλοσοφία του προπονητή του. Μένει να δούμε, εάν ο Ζαρντίμ έχει και εναλλακτικό πλάνο, πέρα από το να προβληματίζει την ανάπτυξη του αντιπάλου και να κυνηγά στην αντεπίθεση.

ΥΓ1 Όπως του πιστώνουμε το καλό πράγματι στήσιμο και διάβασμα του αντιπάλου για 45 λεπτά, να χρεώσουμε στον κόουτς την «άστοχη» (τουλάχιστον) επιλογή του Μέγερι, όπως και το γεγονός, ότι στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι εμφανίστηκαν προβλήματα με τα τρεξίματα των παικτών

ΥΓ2 Όσοι είδατε τα στιγμιότυπα από το ματς Πόρτο-ΠΣΖ, κρατήστε το όνομα του σκόρερ, Τζέιμς Ροντρίγκεζ. Είναι το επόμενο «hot thing» που θα πουλήσει ο Πίντο ντα Κόστα. Μελετημένη και αυτή η απόκτηση παίκτη, από τον κολοσσό πρόεδρο των «δράκων». Θα επανέλθω.

ΥΓ3 τρία γκολ ο Κριστιάνο; Καλά, αυτός δεν ήταν χολωμένος με τον Μουρίνιο και τους άλλους; Ρε τι κάνει το κλάσικο! Θα έχουμε πλάκες την Κυριακή και σίγουρα ματσάρα.

Πηγή: pamesports.gr