Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, το κενό που άφησε ο μεγάλος Όλοφ Μέλμπεργκ στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να καλυφθεί από το συγκεκριμένο αμυντικό δίδυμο. Λείπει και ο Αβράμης, που με τον Σουηδό ίσως να είχαν φτιάξει το καλύτερο ντουέτο σε κέντρο άμυνας που έχουμε δει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα, και τα λάθη μπροστά από τον τερματοφύλακα είναι αρκετά και επιπόλαια.

Δεν λέμε ότι φέρουν αποκλειστική ευθύνη για την ήττα του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ ο Μανωλάς με τον Κοντρέρας. Αλίμονο… Αλλά είναι αλήθεια ότι τα κενά στην άμυνα της ομάδας του Ζαρντίμ είναι μεγάλα και στο επίπεδο του Τσάμπιονς κάνουν "μπαμ", σε αντίθεση με το ελληνικό πρωτάθλημα που δεν υπάρχει καμία πίεση.

Η αμυντική γραμμή των Πειραιωτών δεν εμπνέει, πια, την ίδια σιγουριά και πολλές φάσεις που κάποτε καθάριζε για πλάκα ο Μέλμπεργκ, πλέον "μυρίζουν" γκολ για τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως και οι ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να μείνουν στην απουσία του Σουηδού και να αναπολούν την αυτοκρατορική παρουσία του στην άμυνα, όπως ενδεχομένως κάνουν αρκετοί οπαδοί της ομάδας. Θα πρέπει, όμως, να γίνουν κινήσεις για να φτιάξει και πάλι ο Ολυμπιακός μια δυνατή οπισθοφυλακή.

Πάντως, οι άμυνες "δένουν" παιχνίδι με παιχνίδι και στην πορεία μπορεί να δούμε μια πιο σταθερή αμυντική λειτουργία, μιας και δεν αργεί και η επιστροφή του Αβράμη, ο οποίος θα προσδώσει σίγουρα άλλη δυναμική στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού.