Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον για τον Ολυμπιακό και μάλιστα εις διπλούν. Οι δέκα ήττες σε ισάριθμα ματς επί αγγλικού εδάφους έγιναν έντεκα με τις ευγενικές χορηγίες της άμυνάς του να εξελίσσονται πλέον σε εθιμικό δίκαιο!

Η καλύτερη ομάδα δεν συγχωρεί τις ατζαμοσύνες κι αυτός είναι ένας αδήριτος ποδοσφαιρικός νόμος: η Αρσεναλ εκμεταλλεύθηκε τα φτηνά λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού και πέτυχε τρία γκολ σε ένα ματς, το οποίο τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο δεν άφηνε τέτοιες υποψίες. Η από ρηξικέλευθη έως αλλόκοτη ενδεκάδα που παρέταξε ο Ζαρντίμ (χωρίς τον Ιμπαγάσα, τον Αμπντούν, τον Μοντέστο και τον Κάρολ) όχι μόνο αντιστάθηκε σθεναρώς, αλλά πίεσε κιόλας τους Λονδρέζους και έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να μείνει όρθια έως το τέλος.

Από πλευράς τακτικής οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα βαριά όπλα των «κανονιέρηδων» στον άξονα, με καταλύτη τον Δημήτρη Σιόβα σε ρόλο διπλού πράκτορα (κατά βάσιν κόφτης και ενίοτε τρίτος στόπερ). Ο Μήτρογλου ανταπέδωσε μέσα σε τρία λεπτά το γκολ του Ζερβίνιο και πήγε γεμάτος από αυτοπεποίθηση και με νωπά χαμόγελα στα αποδυτήρια, αλλά όταν ξαναβγήκε, το έργο έμοιαζε deja vu: το έλλειμμα της αυτοσυγκέντρωσης του κόστισε το δεύτερο γκολ σε μια φάση, όπου πρώτα ο Ντιακιτέ, στη συνέχεια ο Μανωλάς και εν τέλει ο Μέγερι (με τα ανοιγμένα πόδια) συνεργάστηκαν αρμονικά για να κάνουν χαρούμενο τον Ποντόλσκι και να επιτρέψουν στον μαγκωμένο Βενγκέρ να λύσει λίγο τη γραβάτα του.

Τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένης της εικόνας του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, το 3-1 μοιάζει βαρύ, έστω κι αν το τρίτο γκολ σημειώθηκε στα χασομέρια της αναμέτρησης. Κι έγινε βαρύτερο από τη στιγμή που ο (τόσο γρήγορα μπολιασμένος με την ανίατη εγχώρια ψύχωση του Ολυμπιακού) Γκρέκο έσπευσε να αφήσει πίσω του τη χαμένη ευκαιρία του Λονδίνου και να σημαδέψει το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

Πηγή: Goal