Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς.

Προς απογοήτευσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση μέσα στο Λονδίνο και απέναντι σε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Η εικόνα τους ήταν πραγματικά άκρως ικανοποιητική, κάνοντας τους 2.300 φίλους τους που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Εμιρέιτς», να φύγουν με το κεφάλι ψηλά, παρά την ήττα με 3-1.

Με τις επιλογές του, ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσίασε ένα σχήμα το οποίο κατόρθωσε να κοιτάξει στα μάτια την ʼρσεναλ και να της δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ξέρετε, μόνο εύκολο δεν είναι για μία ελληνική ομάδα ν’ ανταποκριθεί στο υψηλό ρυθμό που επιβάλλουν οι «ʼγγλοι». Κι όμως, ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της (θεωρητικώς μιλώντας) δυσκολότερης αναμέτρησής του στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, δημιούργησε προσδοκίες για καλύτερο μέλλον. Γιατί όχι, για να επαναλάβει την περσινή πορεία. Και τότε είχε μηδέν βαθμούς μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές στον όμιλο. Αλλά με μία αντεπίθεση διαρκείας, λίγο έλειψε να τερματίσει 2ος Ναι, ο Ολυμπιακός του Λονδίνου μπορεί να ξεκινήσει στη Γαλλία, στον αγώνα με την Μονπελιέ της 3ης αγωνιστικής, μία νέα αντεπίθεση για να φέρει τα πάνω – κάτω στον όμιλο.

Κλείνοντας, η εμφάνισή κόντρα στην ʼρσεναλ δικαιώνει όλους όσοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να βιαζόμαστε όταν κρίνουμε ομάδες οι οποίες έχουν νέο προπονητή και ουκ ολίγους καινούργιους παίκτες στο ρόστερ τους. Μία τέτοια ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, για τον οποίο έχουμε τη βεβαιότητα πως αγώνα με τον αγώνα θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο, ώστε να συνδυάζει το τερπνόν (αποτελέσματα) μετά του ωφελίμου (καλό θέαμα). Ο χρόνος είναι σύμμαχος των νταμπλούχων.

Πηγή: novasports.gr