Ο Ολυμπιακός όντως πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, τόσο σαν σύνολο όσο και κάποιοι παίκτες ξεχωριστά (Σιόβας, Μήτρογλου, Φουστέρ κ.ά.). Την καλύτερη από τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε στην άκρη του "ερυθρόλευκου" πάγκου, κάτι που έκανε πολλούς να αναθαρρήσουν ενόψει της συνέχειας. Και όχι άδικα...

Από αυτό, όμως, μέχρι όσα διαβάζουμε στον Τύπο αλλά και όσα συζητούσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μεταξύ τους, πως δηλαδή άξιζαν κάτι (πολύ) καλύτερο από την ήττα με 3-1 από την Άρσεναλ, υπάρχει διαφορά.

Μία ομάδα που έστω και στο 94΄ δέχεται το τρίτο γκολ, αλλά όπως και να 'χει έχασε με 3-1, τι καλύτερο άξιζε; Όταν πετυχαίνεις ένα γκολ και δέχεσαι τρία, ακόμα και αν έχεις πραγματοποιήσει την καλύτερη φετινή εμφάνισή σου, δεν μπορείς να λες πως έπρεπε να πάρεις κάτι καλύτερο από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Τι, δηλαδή; Την ισοπαλία για παράδειγμα; Μα, το σκορ δεν ήταν στο 1-0, για να πει κάποιος πως κάπου γύρισε και η τύχη την πλάτη στον Ολυμπιακό. Αυτά είναι περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση και τίποτα περισσότερο.

Ακόμα και αν ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από την Αγγλία, κέρδισε το πιο σημαντικό: ευρωπαϊκό αέρα, ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προπονητή και αυτοπεποίθηση σε κάποιους παίκτες που το τελευταίο διάστημα έδειχναν να την χρειάζονται (π.χ. ο Σιόβας). Αυτό είναι το κέρδος του Ολυμπιακού. Τα υπόλοιπα είναι στη λογική "να 'χαμε, να λέγαμε"...