Και στιγμιότυπα από την αναμέτρηση με την Σάλκε. Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα, που μπορεί να βγάλει κανείς για την αντίπαλο του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες, είναι ότι μιλάμε για μια γρήγορη ομάδα. Μέχρις εκεί όμως. Το περυσινό συγκρότημα, που έκανε την έκπληξη στο Σαμπιονά δεν υπάρχει. Και τα συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα έχουν φορτώσει πάρα πολύ άγχος, παίκτες, που έτσι κι αλλιώς δεν διαθέτουν και τεράστια προσωπικότητα. Εκτός του Μπελχαντά, που κάνει τα πάντα και είναι η μεγάλη βεντέτα, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να εμφανίσουν είτε ένα καταπληκτικό πρόσωπο, είτε έναν τραγικό εαυτό. Ακόμη και μέσα στην ίδια βραδιά.

Όμως η ομάδα δεν έχει χάσει τον χαρακτήρα του Γαλλικού ποδοσφαίρου: την ταχύτητα και τον φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι της. Για να την κερδίσεις, πρέπει να τρέξεις στην ίδια, αν όχι μεγαλύτερη ταχύτητα. Να κλείσεις χώρους. Να μαρκάρεις σαν σκυλί. Να κυνηγήσεις με εκρηκτικότητα την κόντρα επίθεση. Δεν σημαίνει να αγωνιστείς το ίδιο αφελές με τους Γάλλους, που βγαίνουν μπροστά και ξεχνάνε τα υπόλοιπα. Το αντίθετο. Όμως θα πρέπει ο Ολυμπιακός για να πάρει αποτέλεσμα, να βγάλει και γκολ. Και πιθανότατα όχι μόνο ένα, αφού οι ποδοσφαιριστές της Μονπελιέ βρίσκουν τον τρόπο να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Είναι όμως τόσο αφελής ο τρόπος που αμύνονται, είτε στο τρανζίσιον παιχνίδι (όπου δεν υπάρχουν ουσιαστικά καλύψεις), είτε στο σετ ματς (με απίστευτα λάθη, ιδιαίτερα στα στημένα, παρά τα ύψη που διαθέτουν), που το έχουν πληρώσει με διαδοχικές ήττες. Και χωρίς τον Ζιρού, όλο το βάρος πέφτει στον Μπελχαντά, μόνος του να ορθώσει την ποδοσφαιρική προσωπικότητα και για τους υπόλοιπους. Σε έναν σύλλογο, που κακά τα ψέμματα, δεν διαθέτει την φανέλλά και το «ειδικό βάρος» των υπολοίπων Γαλλικών ομάδων, που έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη.

Στον Ολυμπιακό όμως δεν θα φτάσει ένα 45λεπτο. Ακόμη και αν αγγίξει το τέλειο παιχνίδι στο διάστημα αυτό. Θα πρέπει για πρώτη φορά στην σεζόν, να αγγίξει το 100% από το 1 έως το 90. Η Σάλκε το κατάλαβε αργά, και ας έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Η παραμικρή ολιγωρία, θα κοστίσει στους ερυθρόλευκους, σε ένα ματς, να μην κρυβόμαστε, «τελικό» για την συνέχεια: δεν χάνει στην Γαλλία (ισοπαλία ή ακόμη καλύτερα νίκη), και ο Ολυμπιακός δίνει ένα ακόμη σπρώξιμο προς το γκρεμό, σε μια ομάδα, που ψάχνει αποτέλεσμα-σανίδα σωτηρίας. Και η επόμενη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη, γίνεται απείρως πιο εύκολη, αφού δεν θα υπάρχει ούτε η ψυχολογία, στο άπειρο Γαλλικό συγκρότημα. Αντίθετα με ήττα, όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα, για τους Πειραιώτες. Έως mission impossible…

ΥΓ Για «καρύδια» των παικτών του Σάντος μίλαγε ο Μουρίνιο, και ο Γιώργος Σαμαράς τα έδειξε, όσο πρόλαβε να αγωνιστεί στο Καμπ Νόου. Μιλάμε για την «παιχτούρα», που σηκώνει απίστευτα όλη την Σέλτικ. Αν είχε μείνει στο ματς, θα είχε κάνει και άλλη «κηδεία» στον Βαλντέζ. Κρίμα και περαστικά…

Πηγή: pamesports.gr