Ομάδα που δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό σε τρεις αγωνιστικές στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι σπάνιο να ελπίζει στην πλήρη ανατροπή των δεδομένων στο δεύτερο γύρο των αγώνων.

Γι αυτό και οι πρωταθλητές πηγαίνουν στο «Λα Μοσόν» με στόχο τη νίκη. Μπορεί η περσινή ιστορία με την Μαρσέιγ να επαναληφθεί κι εφέτος στο γαλλικό νότο για τους ερυθρόλευκους;

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Κυρίως για την ομάδα του Ζαρντίμ που είναι μια «άλλη» ομάδα από εκείνη που έκανε πέρυσι το μεγάλο διπλό στο Βελοντρόμ.

Σίγουρα η Μονπελιέ δεν είναι Μαρσέιγ. Δεν διαθέτει την εμπειρία που απαιτεί η διοργάνωση και ως τώρα δείχνει μια εικόνα αποσύνθεσης στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Στην έδρα της δεν έχει κάνει ακόμα νίκη από τον περασμένο Μάιο, αλλά και μόνο για αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν «νέα αρχή» κερδίζοντας τον Ολυμπιακό, με τον οποίο όλα δείχνουν ότι θα παίξουν σε πρώτη φάση την 3η θέση του ομίλου.

Γιατί αν κάποιος από τον Ολυμπιακό ή τη Μονπελιέ πάρει το τρίποντο, τότε μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός του Λονδίνου ήταν ένας καλός Ολυμπιακός, που παρά την ήττα του προβλημάτισε την Άρσεναλ.

Τη Μονπελιέ όμως, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει απλά να την προβληματίσει. Οφείλει να την... τελειώσει μέσα στην έδρα της για να έχει μέλλον στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να αμφισβητήσει εκείνο των Γάλλων.

Χαρακτηριστικό της Μονπελιέ είναι η φυσική κατάσταση και το ανελέητο πρέσινγκ σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Πολλές φορές μάλιστα και η υπερβολική δύναμη στην αντιμετώπιση των αντιπάλων.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ανταπεξέλθει στη δύναμη και στην ταχύτητα; Μπορεί να αντέξει στα κρίσιμα πρώτα και τελευταία λεπτά του αγώνα;

Μπορεί, αρκεί να λειτουργήσει με πλάνο κατοχής της μπάλας από κάποιους τεχνίτες παίκτες του κι αν οι γραμμές της ομάδας έχουν κοντινές αποστάσεις και υπάρξει αλληλοκάλυψη στα άκρα της άμυνας.

Και αν φυσικά το τεχνικό τημ έχει επεξεργαστεί κι ένα plan B στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο στραβώσει κάτι στο ξεκίνημα. Και για όλα αυτά η πρώτη απάντηση θα δοθεί μόλις δούμε ποιος θα βρεθεί κάτω από την εστία της ομάδας.

Πηγή: pamesports.gr