«Δύο φορές στην καριέρα μου τερμάτισα στην δεύτερη θέση στην φάση των ομίλων και στις δύο κατέκτησα το Τσάμπιονς Λιγκ. Με την Πόρτο, τερμάτισα πίσω από την Ρεάλ και το πήραμε. Με την Ιντερ τερμάτισα πίσω από τη Μπαρτσελόνα και το πήρα. Τις άλλες φορές τερμάτισα στην πρώτη θέση και δεν κατάφερα να κερδίσω το τρόπαιο…», δήλωσε ο Μουρίνιο μετά την ισοπαλία της Ρεάλ στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως φαίνεται η δεύτερη θέση είναι «γουρλίδικη» για τον «Special One» που ενδόμυχα θα ελπίζει να «τριτώσει» το καλό, αυτή την φορά από τον πάγκο της Ρεάλ! 

Ας δούμε τι έκανε ο Μουρίνιο αυτές τις δύο σεζόν που έφτασε ως το τέλος. Την περίοδο 2003-04 η Πόρτο τερμάτισε δεύτερη στον έκτο όμιλο, πίσω από την Ρεάλ. Εχασε ένα ματς, αυτό με τους Μαδριλένους, έφερε δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες. Στην φάση των «16» απέκλεισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην συνέχεια νίκησε με 2-0 την Λιόν στην Πορτογαλία και έφερε 2-2 στο «Ζερλάν». Αντίπαλος της Πόρτο στον ημιτελικό ήταν η Λα Κορούνια. Στο πρώτο ματς στο Πόρτο το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην ρεβάνς του «Ριαθόρ» οι «δράκοι» κέρδισαν με 1-0. Στον τελικό η Μονακό του Ακη Ζήκου η Πόρτο κέρδισε άνετα με 3-0.

Εξι χρόνια η ιστορία επαναλήφθηκε για τον Μουρίνιο στον πάγκο της Ιντερ. Οι «νερατζούρι» τερμάτισαν δεύτεροι κατά σύμπτωση ξανά στον έκτο όμιλο. Πρώτη ήταν η Μπαρτσελόνα. Δεύτερη η Ιντερ με δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Όπως και με την Πόρτο, η Ιντερ έπαιξε και στα τρεις φάσεις που διαμεσολάβησαν ως τον τελικό με το δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας. Στην φάση των «16» απέκλεισε την Τσέλσι (2-1 στο Μιλάνο, 0-1 στο Λονδίνο). Στα προημιτελικά νίκησε 1-0 και στα δύο παιχνίδια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αξέχαστοι έχουν μείνει οι ημιτελικοί κόντρα στη Μπάρτσα. Η Ιντερ επικράτησε με 3-1 στο «Μεάτσα» και έχασε 1-0 στο «Καμπ Νου». Στον τελικό η ιταλική ομάδα νίκησε 2-0 την Μπάγερν.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μουρίνιο στην Ιντερ πριν μετακομίσει στην Ρεάλ με την οποία έχει φτάσει σε δύο ημιτελικούς, έχοντας και στις δύο περιπτώσεις τερματίσει πρώτη στην φάση των ομίλων. Φέτος η Ρεάλ ως δεύτερη θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σαχτάρ ή Γιουβέντους, Πόρτο ή Παρί Σεν Ζερμέν και Σάλκε ή Αρσεναλ.

Τα σχόλιο του Μουρίνιο μιλάει από μόνο του: «Θεωρώ πως οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο τα πήγαν καλά. Όμως μετά περιμένουν έναν αντίπαλο, που θεωρητικά θα είναι εύκολος, ώσπου να ανακαλύψουν πως κληρώθηκαν με την Ρεάλ Μαδρίτης!».

Πηγή: Sentragoal.gr