Το λέω και το γράφω, όλα αυτά τα είκοσι χρόνια από την εποχή που μετονομάστηκε από Κύπελλο Πρωταθλητριών, πως είναι άλλη διοργάνωση όταν έχεις βαθμούς και περιθώρια να διορθώσεις λάθη και άλλη όταν πια κάθε στραβοπάτημα μετράει. Ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει από το 1955 μέχρι τις μέρες μας και αυτό είναι πως για να πιεις νερό από την πηγή στο τέλος, απαιτείται να είσαι σε μόνιμη εγρήγορση! Ο νικητής δεν είναι πάντα η καλύτερη ομάδα της σεζόν αλλά εκείνη που θα βγάλει ένα άθροισμα από κάποιες εξαιρετικές βραδιές. Στην αρχή της χρονιάς και όταν είσαι ακόμη στους ομίλους κάποιες κακές νύχτες δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Εκεί υπάρχει πάντα το δικαίωμα στο λάθος. Οσο πάμε προς τον τελικό δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως αυτό θα μείνει ατιμώρητο!

Η Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο πήγε στην Γλασκώβη και ηττήθηκε από την Σέλτικ, αν και οι πρωταθλητές Σκωτίας είχαν μόλις 12% κατοχή μπάλας! Εκεί όμως ήταν όμιλος και μία ήττα δεν σήμαινε κάτι. Ωστόσο για όποιον μπορούσε να διακρίνει πίσω από τις γραμμές του τι συνέβαινε με την άμυνα της Μπάρτσα, εκείνη η ήττα ήταν καμπανάκι. Και αυτή τη φορά, η Μίλαν στα νοκ άουτ πλέον, κάνοντας ένα αλάνθαστο αμυντικά παιχνίδι, κατάφερε να χτυπήσει την αχίλλειο πτέρνα των Καταλανών χωρίς να δεχτεί και τέρμα! Αυτό το 2-0 , με δεδομένο πως η Μίλαν (που είχε να νικήσει τη Μπάρτσα από το επικό 4-0 της Αθήνας το 1994) έχει βαριά φανέλα και μεγάλο κίνητρο με την ανανεωμένη ομάδα της, μετατρέπει σε πολύ δύσκολη τη ρεβάνς για τον Μέσι και την παρέα του! Ένα γκολ αν καταφέρει να βάλουν εκεί οι ροσονέρι, τότε θα είναι δύσκολο να αποκλειστούν!

Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το 2010 κόντρα στην Ιντερ την αδυναμία της να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που είχε παρατάξει ο Μουρίνιο. Πέρσι το κόλπο της το έκανε ξανά η Τσέλσι που σε δύο παιχνίδια και με σύμμαχο τη τύχη έμεινε αήττητη. Τώρα η Μίλαν του Αλέγκρι με τον ίδιο τρόπο και με πολλά κορμιά πίσω από τη μπάλα έφερε το ματς στα μέτρα της περιορίζοντας τη Μπάρτσα σε μία ανούσια κατοχή μπάλας χωρίς τελική προσπάθεια! Και πια το φαβορί είναι η ιταλική ομάδα, φτάνει να κρατήσει τη ψυχραιμία της στο «Καμπ Νου».

Αν πάντως αποκλειστεί η Μπάρτσα και φύγει από τη μέση ο… Μέσι, το φαβορί θα είναι πια η Μπάγερν. Αν και για μένα οι Βαυαροί, όπως έλεγα και στο ραδιόφωνο προχτές, πριν παίξει καν η Μπάρτσα, είναι το υπ αριθμόν ένα φαβορί έτσι και αλλιώς! Η ωριμότητα που έχει στο παιχνίδι της η ομάδα του Χάινκες, η πληρότητα σε κάθε γραμμή, οι σωστές μεταγραφές που όλες έδωσαν το κάτι παραπάνω ( Ντάντε στην άμυνα, Μαρτίνεθ στα χαφ και Μάντζουκιτς στην επίθεση) δεν άλλαξαν την αγωνιστική χημεία της. Ο τρόπος που σκόρπισε στο πρώτο ημίχρονο την Αρσεναλ μέσα στο Λονδίνο απλά κατέδειξε σε όποιον δεν την ήξερε πως φέτος το στραπάτσο του Μαίου έγινε οδηγός! Η Μπάγερν θα ξαναπάρει πίσω τα σκήπτρα της από την Ντόρτμουντ σε εσωτερικό επίπεδο και θέλει να πετύχει στο Γουέμπλει αυτό που της γλύστρισε πέρσι μέσα από τα χέρια στο Μόναχο!

Η Πόρτο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να είναι στην οκτάδα, με το 1-0 επί της Μάλαγα περιορίζοντας τους Ισπανούς σε παθητικό ρόλο. Το γκολ ήταν οφσάιντ αλλά η συνολική εικόνα του ματς ήταν υπέρ των «Δράκων» και αυτό το τέρμα πιθανότατα αρκεί για να περάσουν. Οσο για τη Γαλατάσαράι, το ότι δεν νίκησε αυτή τη στιγμή μία Σάλκε με πάμπολλα προβλήματα, την βάζει σε μειονεκτική θέση αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Ο Σνάιντερ και ο Ντρογκμπά από μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να μεταβάλλουν αυτόματα τους Τούρκους σε ομάδα για τελικό ωστόσο έχουν την εμπειρία να τους οδηγήσουν σε μία πρόκριση μέσα στην έδρα της Σάλκε, παρά το 1-1 της Πόλης.

Αυτό που μας μένει πάντως ως αίσθηση από το δεύτερο διήμερο των 16 είναι πως το πρώτο φαβορί λέγεται πια Μπάγερν. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου!

Πηγή: novasports.gr