Η Μπαρτσελόνα ήταν εκπληκτική για 70 λεπτά, κυριάρχησε στο γήπεδο, πέτυχε τρία υπέροχα γκολ σε αυτό διάστημα με τους Μέσι (5', 39') και Βίγια (55') και πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στους «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το... κερασάκι από τον Άλμπα στο 93'!

Οι Καταλανοί, παρότι αγχώθηκαν στα τελευταία λεπτά, έδωσαν την απάντησή του σε όσους βιάστηκαν να τους... τελειώσουν και έτσι ούτε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχουμε από σήμερα νέο... Πάπα!

Οι γκολάρες του Μέσι και το απίστευτο δοκάρι!

Η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης κατάφερε να κλείσει την Μίλαν στο μισό γήπεδο! Στο 5ο μάλιστα λεπτό πέτυχε τον σκοπό της, καθώς ο Μέσι έπαιξε υπέροχα το ένα-δύο με τον Τσάβι και με ένα μοναδικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αμπιάτι για το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε... φτερά στους Καταλανούς, οι οποίοι συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο στα επόμενα λεπτά και στο 17' άγγιξαν το δεύτερο γκολ, όταν από σουτ του Ινιέστα και επέμβαση του πορτιέρο των Ιταλών, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Μετά το πρώτο 25λεπτο όμως, οι Μιλανέζοι κατάφεραν να ισορροπήσουν και με τον Ελ Σαραουί να δίνει φοβερές μάχες, κατάφεραν να πατήσουν και στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, στο 38' έχασαν μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Νιανγκ έφυγε στην κόντρα ολομόναχος, πλάσαρε απέναντι από τον Βαλντές, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!! Και επειδή το ποδόσφαιρο είναι...άτιμο, λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Μέσι έκανε το 2-0! Ο Αργεντινός με νέο φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Αμπιάτη και έφερε το ματς... στα ίσια (2-0 είχε χάσει η Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο). Το σκορ αυτό έμεινε χωρίς άλλες συγκινήσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Βίγια... πρόκρισης, κερασάκι Άλμπα!

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ακριβώς και στο πρώτο... φουριόζα. Στο 46΄ο Μέσι απείλησε με ένα μακρινό σουτ και στο 55' ο Βίγια σκόραρε! Ο Τσάβι έβγαλε μοναδική μπαλιά μέσα στην περιοχή στον Ισπανό και αυτός με ωραίο πλασέ από δύσκολη θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Έτσι λοιπόν, οι Καταλανοί έπιασαν νωρίς – νωρίς σκορ πρόκρισης και στα επόμενα λεπτά κατέβασαν ρυθμούς και πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους. Αυτό βέβαια βοήθησε τη Μίλαν, η οποία από το 70' και μετά το πίστεψε, βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ για τη μεγάλη πρόκριση. Στο 82' μάλιστα, ο Ζόρντι Άλμπα με τάκλιν έδιωξε την τελευταία στιγμή το κοντινό σουτ του Ρομπίνιο.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την πρωτοβουλία των Ιταλών να βγουν όλοι μπροστά και στο 93' ο Άλμπα στην αντεπίθεση έγραψε το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ! Μεγάλη πρόκριση για τους Καταλανούς!
 



Μπαρτσελόνα(Ρόουρα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο(77’Πουγιόλ), Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια(74’Σάντσες), Πέδρο(83’Αντριάνο)

Στον πάγκο: Πίντο, Φάμπρεγκας, Σονκ, Τέγιο

Μίλαν(Αλέγκρι): Αμπιάτι, Κονστάντ, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπόατενγκ, Φλαμινί(75’Κρκιτς), Μοντολίβο, Αμπροσίνι(60’Ρομπίνιο), Νιάνγκ(60’Μουντάρ)ι, Ελ Σαραουί

Στον πάγκο: Αμέλια, Ντε Σίλιο, Μπονέρα, Νοτσερίνο