Η Μίλαν στην έδρα της πλήγωσε το θηρίο που λεγόταν Μπαρτσελόνα και νόμιζε πως έχει πετύχει το στόχο της. Οι παίκτες του Αλέγκρι απολάμβαναν δύο βδομάδες τα αποθεωτικά δημοσιεύματα και έπαιρναν μέρος στο πάρτι που είχε στήσει κυρίως ο ιταλικός Τύπος. Ακόμα και λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Καμπ Νου ο Γκαλιάνι με δηλώσεις του έδειξε πόσο οι "ροσονέρι" είχαν υποτιμήσει τους Καταλανούς.

Η Μπαρτσελόνα τις τελευταίες βδομάδες δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε και όλοι έσπευσαν να μιλήσουν για το τέλος της μεγάλης αυτής ομάδας που καθήλωσε τους πάντες με το ποδόσφαιρο που έπαιζε.
Πολλοί πίστεψαν πως ο Μέσι και η παρέα του δεν μπορούν να διασπάσουν τις ιταλικές άμυνες.

Ολοι αυτοί διαψεύστηκαν, καθώς η Μπαρτσελόνα μας πρόσφερε ακόμα μία μαγική βραδιά. Ο Μέσι απέδειξε πως δεν υπάρχει άμυνα που να μπορεί να περιορίσει το αστείρευτο ταλέντο του και όλοι μαζί έδειξαν πως όταν κάνουν σωστά αυτό που ξέρουν καλά, τότε δεν υπάρχει εμπόδιο που να μην μπορούν να ξεπεράσουν.

Οι "μπλαουγκράνα" φανέρωσαν την Τρίτη το βράδυ τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό. Ετρεχαν σαν τρελοί, μάρκαραν ακατάπαυστα και ισοπέδωσαν τους Ιταλούς. Κάτι που παραδέχθηκε άλλωστε και ο Αμπροσίνι με δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Το θηρίο μπορεί να ήταν πληγωμένο, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση. Αυτός είναι ο... νόμος της επιβίωσης.

Σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα έβαλε στην άκρη τον εγωισμό του και επέστρεψε στα παλιά γνώριμα και πετυχημένα. Η Μπαρτσελόνα που είδαμε είναι η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα, με τον Μασεράνο τελευταίο, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμα ένας παίκτης από πίσω που να μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και τον Βίγια στην ενδεκάδα για να πατάει περιοχή και να μην μένει στα άκρα. Για περίπου 75 λεπτά οι Καταλανοί είχαν δώσει δαιμονιώδη ρυθμό στο παιχνίδι τους. Το διπλό πούλμαν που είχε σταθμεύσει ο Αλέγκρι μπροστά από την περιοχή του Αμπιάτι δεν ήταν απροσπέλαστο. Ο Μέσι βρήκε τρόπο για να το... παραβιάσει και να οδηγήσει την ομάδα του στην πρόκριση.

Αυτή η Μπαρτσελόνα δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και αμέσως γίνεται πάλι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: novasports.gr