Φτάσαμε λοιπόν στην κλήρωση των προημιτελικών για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Από φέτος μάλιστα υπάρχει και η (απόλυτα εύστοχη διαφοροποίηση) με την επιστροφή των ξεχωριστών κληρώσεων για τα ημιτελικά κάτι που δίνει λίγο άρωμα από τα 70’s και τα 80’s στις διοργανώσεις και κυρίως δεν προκαταλαμβάνει τα προγνωστικά.

Η Μπάγερν αφού πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές στη ρεβάνς προστέθηκε τελικά στη λίστα. Η Αρσεναλ για μία ακόμη χρονιά ακούμπησε μία απίστευτη ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Λονδρέζοι έχουν μόνο τον εαυτό τους να κατηγορούν αφού όπως πέρσι στο Μιλάνο κατέρρευσαν με το 4-0, έτσι και φέτος άφησαν την Μπάγερν να τους διαλύσει στο Emirates και είχαν βουνό να ανέβουν. Το 0-2 τους αποκατέστησε τη φήμη αλλά δεν τους έδωσε κάτι παραπάνω. Και αν δεν σηκώσουν τα μανίκια στο πρωτάθλημα του χρόνου μετά από το 1997 θα παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τελευταία ομάδα που πήρε το εισιτήριο είναι και πρωτάρα στο κλαμπ των προημιτελικών. Η Μάλαγα του εξαιρετικού προπονητή Πελεγκρίνι συνεχίζει αυτή την εκπληκτική χρονιά της, παρά τα οικονομικά προβλήματα και με βάση το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζει. Περίμενα πιο πολλά από την Πόρτο , ομολογώ, αφού η δυνατότητα της να κάνει ευκαιρίες και εκτός έδρας μου άφηνε την εντύπωση πως θα σκόραρε στην Ισπανία. Πάντως τόσο η Μάλαγα όσο και η Γαλατασαράι έχουν χτυπήσει ταβάνι και ότι προκύψει από εδώ και εμπρός και για τις δύο θα είναι μπόνους. Μπορεί να φτάσει κάποια από τις δύο στο Γουέμπλει; Πιστεύω πως όχι αλλά σε αυτό το Κύπελλο ποτέ να μην λες ποτέ!

Οσο για την Μπαρτσελόνα, η συζήτηση είναι αν ξανάγινε φαβορί. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: ναι, φτάνει ο Μέσι να είναι σε τέτοια κατάσταση όπως το βράδυ της Τρίτης. Και δεύτερον αν η διάθεση όλων των παικτών της να παίξουν και να πρεσάρουν και να μην αφήσουν ανάσες στον αντίπαλο, είναι ίδια με το παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν. Όμως επειδή μιλάμε για πέντε βραδιές ακόμη, υπενθυμίζω πως αρκεί ένα μπλακ άουτ, όχι ολόκληρου αγώνα αλλά και απλά για ένα ημίχρονο και μπορεί να έρθει τούμπα όλη η σεζόν! Η λέξη φαβορί δεν λέει τίποτα!

Πηγή: novasports.gr