Δεν έχω πλήρη εικόνα του αγώνα στο Παρίσι, αλλά δεν έχω καμμία αμφιβολία, ότι φυσιολογικά στην ρεβάνς θα επικρατήσει ο «νόμος του Καμπ Νόου». Και ας χάρισε το 2-2 στο τέλος ο Βαλντέζ, στους Παριζιάνους. Εδώ δεν γλύτωσε η Μίλαν, θα το κάνουν τα «γαλλάκια»;

Στο Αλλιάνζ όμως που είδα το ματς, η Γιουβέντους δεν είναι στο επίπεδο, ούτε των Ισπανών, ενώ ούτε η βραδιά της ήταν αντάξια των Βαυαρών. Μαζεμένη κυρίως πίσω, για να μην δεχθεί γκολ, προδόθηκε δύο φορές, από την «άμυνα» της ουσιαστικά. Δεν έδειξε όμως, σχεδόν μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου, ότι μπορεί δημιουργήσει και να είναι ανταγωνιστική, ως ίσος προς ίσον, σε αυτό το επίπεδο, αλλά κυρίως ανεβαίνοντας σκαλί, πηγαίνοντας προς το φινάλε. Υπέφερε από το πρέσινγκ των Γερμανών, δυσκολευόταν να βγάλει την μπάλλα από την περιοχή της πολλές φορές, και έφτασε με αξιοπιστία απέναντι στον Νόιερ, ελάχιστα. Κάποια σουτ μακρινά, «σκοτωμένα», δεν μπορούν να λογίζονται ικανά, να σε φέρουν στις δύο καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Ληγκ, όταν υπάρχουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Το ζητούμενο είναι εάν η Μπάγερν, μπορεί να κοιτάξει εκείνη στα μάτια, τις δύο Ισπανικές. Πέρυσι το έκανε με την Ρεάλ Μαδρίτης, που όμως εφέτος έχει πολύ μεγαλύτερο κίνητρο, έχοντας χάσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Και βέβαια κόντρα και στην Μπαρτσελόνα. Που σίγουρα έχει δεχθεί πλήγμα στην εικόνα της, από τους Μαδριλένους, αλλά ακόμη στην Ευρώπη, μπορεί να τρομοκρατεί τον αντίπαλο της. Το συναπάντημα με έναν εκ των δύο, είτε στον ημιτελικό, είτε στον τελικό, θα μας λύσει αυτή την απορία. Το όνομα, το ειδικό βάρος και την «πίστη», ότι έχει τις δυνάμεις να τα καταφέρει, τα διαθέτει πάντως άφθονα η νέα πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Εάν πάντως η Ντόρτμουντ περάσει από την Μάλαγα, θα έχουμε λογικά μια ενδιαφέρουσα Ισπανο-Γερμανική μονομαχία στους «4» (δεν υποτιμώ την Γαλατά, αλλά νομίζω ότι άγγιξε το ταβάνι της). Μετά δηλαδή την «κόντρα» σε εθνικό επίπεδο, θα επαναληφθεί το έργο και στο Τσάμπιονς Ληγκ.

ΥΓ Ασφαλώς και η σοβαρότητα του τραυματισμού του Μέσσι (θλάση και πόσο βαριά;) αλλάζει όλα τα δεδομένα για την Μπάρτσα. Όχι τόσο για την ρεβάνς με την Παρί, αλλά για τους ημιτελικούς, οπωσδήποτε.

Πηγή: pamesports.gr