Ηδη το ΔΣ έχει αναθέσει στη νομική υπηρεσία και τον νομικό της σύμβουλο Μιχάλη Μιτζίκο τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να βρεθεί η επιχειρηματολογία για να αμφισβητηθεί το κόστος του κορυφαίου ποδοσφαιρικού προγράμματος υψηλής θεαματικότητας που αγγίζει - βάσει συμβολαίου που υπέγραψε προηγούμενη διοίκηση - τα 32,4 εκατ. ευρώ για την τριετία 2013-2016, 20% φθηνότερο σε σχέση με την τριετία 2009-2012.

Το κρατικό κανάλι στοχεύει στη μείωση του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που ανέρχεται σε 32,4 εκατ. ευρώ για την τριετία 2013-2016.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, ερωτηθείς από το «Εθνος» αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων χαρακτήρισε «άτεγκτη» την ΤΕΑΜ, μια και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα δεν επιθυμεί να ανοίξει την όρεξη και άλλων χωρών (π.χ. Ισπανία, Ρουμανία) για αντίστοιχο «κούρεμα». Ενα πιθανό σενάριο κατάληξης της υπόθεσης κάνει λόγο για παράταση του συμβολαίου για άλλη μια τριετία με το ίδιο ποσόν (32,4 εκατ. ευρώ), όπερ σημαίνει ότι ιδανικά θα έχει επιτευχθεί έκπτωση της τάξεως του 50%.

Ηδη η ΕΡΤ έχει καταφέρει να μη δώσει τόκους υπερημερίας καταβάλλοντας τα 10,3 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να μεταδίδει τους αγώνες. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έφερε κέρδη σε καμία χώρα και σε κανένα κανάλι.

Ο Νίκος Χρηστίδης στις «Παλιές Δόξες» της ΕΤ3

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Χρηστίδης, μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου που αγωνίστηκε στον τον Αρη και αργότερα στην ΑΕΚ, διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική ομάδα, είναι καλεσμένος του Γιάννη Δέλκου και του Θόδωρου Χατζηπαντελή στις «Παλιές δόξες» την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, στις 18:30.

Η εκπομπή με πλούσιο αρχειακό υλικό κάνει μία αναδρομή σε κορυφαίες στιγμές του αθλήματος, σε σημαντικές αναμετρήσεις, όπως τις έζησε ο σπουδαίος τερματοφύλακας.