Δεν είναι η ομάδα μεγαθήριο και μπορεί να την παίξει στα ίσα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μία ...λεπτομέρεια. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει το πρώτο ματς (30 ή 31 Ιουλίου) με την ουκρανική ομάδα στην ΑΔΕΙΑ Τούμπα. Και το τονίζουμε αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό. Όλοι ξέρουμε τη δυναμική της έδρας του ΠΑΟΚ και πόσο βοηθάει την ομάδα η "καυτή" έδρα της Τούμπας.

Το πρώτο -και προφανώς πιο καθοριστικό- ματς με τη Μέταλιστ, όμως, θα γίνει χωρίς κόσμο. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα κληθούν να κερδίσουν σε ένα παιχνίδι που μπορεί να είναι για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα μοιάζει με ...φιλικό μπροστά σε άδεια καθίσματα. Κι αυτό μάλλον είναι ένα "υπέρ" για τον αντίπαλο.

Μήπως, λοιπόν, θα ήταν καλύτερα για τον ΠΑΟΚ να είχε μία, θεωρητικά, πιο δύσκολη κλήρωση, αλλά να είχε και τον κόσμο στο πλευρό του; Ειδικά στο πρώτο και πιο σημαντικό παιχνίδι; Ας έπαιζε και με τη Λιόν -που λέει ο λόγος- ο ΠΑΟΚ κι ας είχε την "καυτή" Τούμπα γεμάτη!

Τώρα, με πιο αδύναμο αντίπαλο, αλλά σε ένα "νεκρό" γήπεδο, όλα μπορεί να συμβούν. Και είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες να προσαρμοστούν σε τέτοιες συνθήκες, όταν μάλιστα πρόκειται για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Που δεν έχουν βρει ρυθμό και ακόμα "ψάχνονται", δηλαδή. Πώς θα πάρουν μπρος και πώς θα "ξυπνήσουν", αν χρειαστεί, όταν δεν υπάρχει η φωνή του οπαδού;

Τέλος πάντων, όπως και να έχει, η άδεια Τούμπα στο πρώτο ματς με τη Μέταλιστ είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ και ο Στέφενς μαζί με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας θα πρέπει να το χειριστούν κατάλληλα. Διαφορετικά, ο "αέρας" που δημιουργεί η εύκολη κλήρωση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ! Θυμηθείτε αυτό που λέει ο σκύλος. Εδώ θα είμαστε και εδώ θα είσαστε...