Ισόπαλος 1-1 αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ στο Χάρκοβο και πλέον η ελληνική ομάδα περιμένει την απόφαση της UEFA για το αν θα θέσει εκτός πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την ουκρανική ομάδα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 72' με το γκολ του Μπλάνκο, με τον Νέσιντ να γράφει το τελικό 1-1. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο φωνάζει για ένα πεντακάθαρο πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο δεν δόθηκε από τον Γερμανό διαιτητή. Εξ ου και το γερμανικό... νούμερο στον τίτλο του θέματος.

Με Κατσουράνη στόπερ και Σάλπι φουνταριστό

Η αρχική 11άδα της ελληνικής ομάδας επεφύλασσε μία αλλαγή... τακτικής στο ματς, καθώς ο Αθανασιάδης έκατσε στον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Λίνο, δεξί τον Κίτσιου και στόπερ τον Κατσουράνη με τον Βίτορ. Στη μεσαία γραμμή ο Τζιόλης με τον Λαζάρ ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ με τον Γεωργιάδη και τον Λούκας στις πτέρυγες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στην επίθεση ο μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαλπιγγίδη, έχοντας από πίσω του τον Ολίσε συμπληρώνοντας το 4-2-3-1 του Χουμπ Στέφενς.

Από την άλλη μεριά οι Μέταλιστ παρατάχθηκε σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Ντισλιένκοβιτς τερματοφύλακα, την τετράδα των αμυντικών συμπλήρωναν (από αριστερά προς τα δεξιά) οι Αζεβέδο, Γκουγιέ, Μολέδο και Βιλάγκρα. Αμυντικοί μέσοι έπαιξαν ο Κρασνοπιόροφ με τον Έντμαρ, ενώ ο Ντιέγκο είχε ρόλο επιτελικού. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν ο Σόζα (αριστερά) με τον Μπλάνκο (δεξιά), τροφοδοτώντας τον μοναδικό προωθημένο Ντέβιτς.

Η Μέταλιστ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει για αρκετή ώρα τα πατήματά του. Οι Ουκρανοί ήταν πιο ορεξάτοι, κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες εκμεταλλευόμενοι την ολιγωρία στην άμυνα της ελληνικής ομάδας (4' ο Σόσα άδειασε τον Κίτσιου αλλά σούταρε άουτ και στο 25' σε κεφαλιά του ίδιου παίκτη), χωρίς ωστόσο να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

Έκλεψε... πέναλτι ο Γερμανός διαιτητής!

Από την πλευρά των Θεσσαλονικέων, έδειχναν μουδιασμένοι και αδύναμοι να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες. Στο 25' ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ, ύστερα από γκάφα του Ντισλιένκοβιτς σε λάθος διώξιμο από φάουλ του Λίνο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά στο ματς με το σουτ του Ολίσε στο 34', ενώ δύο λεπτά αργότερα η προσπάθεια ανησύχησε τον τερματοφύλακα των Ουκρανών, καθώς η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, αλλά κατέληξε κόρνερ. Έτσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0, με την ελληνική ομάδα να διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι σε ανατροπή του Λούκας στην εκπνοή του 45 λεπτου (από τον Ντισλιένκοβιτς). Αλλά ο Γερμανός διαιτητής Φλόριαν Μέγιερ είχε αντίθετη άποψη...

Για να τραβάς τα μαλλιά σου...

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ορεξάτος απ' ότι στην έναρξη του ματς. Οι παίκτες του Στέφενς προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Ουκρανών από τα άκρα και να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει μάλιστα, αν ήταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια. Στο 62' Λαζάρ μπήκε στην περιοχή της Μέταλιστ από αριστερά, αλλά η μπαλιά του εξοστρακίστηκε, ενώ η φάση που πραγματικά οι ΠΑΟΚτσήδες πρέπει να τράβαγαν τα μαλλιά τούς ήταν αυτή του 64'. Η ελληνική ομάδα έβγαλε για πρώτη φορά οργανωμένη αντεπίθεση, ο Σαλπιγγίδης βρήκε καλό πεδίο βολής μέσα στην περιοχή, το σουτ όμως απομακρύνθηκε και στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργιάδης αναδείχτηκε οριακά σε θέση οφσάιντ.

Τιμωρία από Μπλάνκο

Και αφού ο ΠΑΟΚ δεν την έβαζε με τίποτα μέσα, ήρθε στο 72' ο Μπλάνκο να επιβεβαιώσει τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που λέει ότι “ομάδα που δεν βάζει γκολ, τρώει γκολ”. Ο Αργεντινός έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή των Θεσσαλονικέων, η αντίδραση του Χακόμπο ήταν για γέλια με την μπάλα να σφηνώνεται στην αριστερή γωνία του, για το 1-0.

Πλέον τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, αφού έπρεπε να βάλει 4 γκολ, κάτι που φάνταζε εντελώς ακατόρθωτο. 11 λεπτά αργότερα πάντως η ελληνική ομάδα κατάφερε έστω να ισοφαρίσει με το σουτ του Νέσιντ, ο οποίος είχε μπει στο 82' αντί του Τζιόλη (1-1).

Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ να περιμένει την απόφαση της UEFA πλέον για το αν θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θέτοντας εκτός τη Μέταλιστ (για στημένο ματς)

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Γκουεϊ, Ντιέγκο Σόουζα,, Εντμάρ, Σόσα, Μπλάνκο, Κρασνοπιόροφ, Ντέβιτς

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Μιγκέλ Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Ολίσε, Σαλπιγγίδης, Λούκας