Η ειδησεογραφία στην καθημερινότητα της Τσέλσι δεν αλλάζει. Τα πράγματα παραμένουν «ως έχουν». Το νέο για δέκατη, στη σειρά, εβδομάδα είναι το ίδιο κι απαράλλακτο με τις προηγούμενες εννέα. Παλιώνει. Το νέο είναι ότι ο δυστυχής κι αξιοθρήνητος Τόρες δεν έβαλε το πρώτο γκολ του με τη μπλε φανέλλα. Η δεσποινίς Ζουκόβα, σταθερή στο πλευρό του σύντροφου Αμπραμόβιτς στο προεδρικό θεωρείο του Στάμφορντ Μπριτζ, αποδεικνύεται (πιστή και πολύ) πιο αξιόπιστη στις δικές της επιδόσεις και υπηρεσίες. Απ’ τον, πλέον και βουτηχτή μες στην απόγνωσή του κάτι να κάνει και κάπως να φανεί, Φερναντάκο. Ασε που όσα και να κοστίζει η καλλονή, πάλι αποκλείεται να κοστίζει 50 εκατομμύρια λίρες με μια χεριά. Οσα ο καλλονός…
Κάποτε, το πρώτο γκολ Τόρες θα μπει. Ως τότε, η Τσέλσι θα γίνεται όλο και πιο άνευρη, όλο και πιο ανέμπνευστη, όλο και πιο shit στις μεταξύ των σέντερ-φορ του ρόστερ σχέσεις, όλο και πιο απωθητική για τον Ντρογκμπά, τόσο (απ)ωθητική όσο χρειάζεται για να τον στείλει κατευθείαν, απ’ το Λονδίνο στη Μαδρίτη, πίσω ξανά στη ζεστή αγκαλιά του Μουρίνιο. Ως τότε, επίσης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ‘χει επιστρέψει στο Λονδίνο, μπορεί και δύο φορές. Για ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, όπως (στο Πρωταθλητριών) το ’68. Για ένα τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, όπως…πάντοτε. Ένα κλασικό ματς ισοπαλίας, για 1-1, αυτό το 0-1 της Τετάρτης. Δεν έληξε ισόπαλο επειδή αυτή τη φορά «το έγκλημα κατά της Βρετανίας» έγινε ανάποδα. Ο Ισπανός Ουνδιάνο Μαγένκο, όταν ο Εβρά δίπλωσε τον Ραμίρες στο 90’, ντε φάκτο κατάργησε τον κανονισμό του πέναλτι. Δεν είναι πέναλτι αυτό, άρα δεν υπάρχει πέναλτι στο άθλημα-ποδόσφαιρο. Ο Ατκινσον, που στο ματς του πρωταθλήματος είχε εκτελέσει τη Γιουνάιτεντ, αυτή την εβδομάδα έλειπε στο εξωτερικό για δουλειές.
Στο Μιλάνο, συγκεκριμένα. Παρέστη, δίχως ο ίδιος να έχει συμμετοχή, σε μια άλλη εκτέλεση. Της βασίλισσας. Όπως συμβαίνει κάθε φορά από το 1990, όποιος κατέχει το στέμμα έρχεται η στιγμή, η τελετή, να το παραδώσει. Η Ιντερ δεν γλίτωσε. Η οδυνηρή αυτοκτονία της Μπάγερν, στον γύρο των «16», έγινε διπλά οδυνηρή. Η Ιντερ αποδομήθηκε «εκ βάθρων» απ’ τον υπέροχο εισοδηματία Ράφα, μετά πήγε όσο πήγε με τον «μόλτο σιμπάτικο» Λεονάρντο (που όμως, ενώ είναι πράγματι συμπαθέστατος, ιδίως σε κυρίες, προπονητής δεν είναι…) και με την κλάση ορισμένων ατόμων, π.χ. του Ετο’ο των 36 γκολ μες στη σεζόν. Αλλά πόσο μακρυά να πας, και έως πού να φτάσεις, έτσι; Όπως η Μπάγερν στο Σαν Σίρο, η Σάλκε υπερτέρησε καταλυτικά στο φίζικαλ κομμάτι. Βρήκε την Ιντερ δίχως τους δύο στόπερ-πύργους του τρεμπλ, τον Λούσιο και τον Σαμουέλ, ο Κίβου δύο φορές έπαιξε στόπερ, δύο φορές αποβλήθηκε, Σάββατο/Τρίτη με Μίλαν/Σάλκε, οκτώ γκολ παθητικό η καταμέτρηση, 3+5.
Οι Γερμανοί με τον top γκολκίπερ Νόιερ, με τον απαράμιλλου αυτοσεβασμού Ραούλ, με κάτι πικραμένους που επί Μάγκατ ήταν εκτός κάδρου, άγραφοι, ο Μπάουμγιοχαν, ο Σαρπέι, ο Εντου, έμοιαζαν μια τρελή κι αλλοπαρμένη μπάντα που βρήκαν κι επαναπροσδιόρισαν την έννοια του one-night wonder, του θαύματος της μιας νύχτας. Ένα ματς στο οποίο, μπορούμε τώρα να το μαρτυρήσουμε, ο (αθεράπευτος λάτρης του είδους-ποδοσφαιριστής) Μάσιμο Μοράτι είχε προσκαλέσει τον ακόμη πολυαγαπημένο του, ύστερα από τόσα χρόνια, Γιώργο Καραγκούνη. Ο αρχηγός της Εθνικής ήθελε μεν, πετάριζε η ψυχή, αλλά στο τέλος δεν πήγε. Αρκετά κουρασμένος απ’ τα δύο ματς της ελληνικής ομάδας τις προάλλες, αρκετά συνειδητοποιημένος ότι μετά και την ήττα του Παναθηναϊκού στις Σέρρες δεν ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή να ζητήσει άδεια για τέτοιον λόγο, αλλά και αρκετά σίγουρος ότι θα μπορούσε να πάει να δει την Ιντερ…στον επόμενο γύρο. Εννέα χρόνια δίπλα στον Ρεχάγκελ, θα έπρεπε να του έχει μείνει αυτό που ο Γερμανός τόσο συχνά επαναλάμβανε. Ότι εμείς, οι Ελληνες, το ‘χουμε χούι να πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα προτού πραγματοποιήσουμε το…προηγούμενο!
Στο μεταξύ, όπως είδατε, όποιος Ελληνας φεύγει στο εξωτερικό, αυτά θα παθαίνει. Πολλαπλασιάζεται η ποδοσφαιρική οντότητά του κι από πάνω μπορεί, στα καλά καθούμενα, να παίξει και ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Να βλέπουν τα νέα παιδιά τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, για να ξέρουν τις τους περιμένει…
ΠΗΓΗ: www.contra.gr