Για το κάλεσμα της UEFA στην κλήρωση των προκριματικών του Euro 2016: «Είδα τερματοφύλακες που θαύμαζα και μεγάλωσα βλέποντάς τους από την τηλεόραση. Είμαι υπερήφανος που η UEFA με συγκατέλεξε ανάμεσα σ' αυτούς. Υπάρχει αλληλοσεβασμός. Όλοι όσοι ήταν εκεί πάνω έχουν γράψει ιστορία. Ο καθένας πρόσφερε στην πατρίδα του και ξεχωριστά ο καθένας στην καριέρα του».

Για τη μάχη του Ολυμπιακού με τη Γιουνάιτεντ: «Καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό ομάδων επιπέδου Γιουνάιτεντ. Μπορεί για 60-70 να το κάνεις και στα τελευταία 20 λεπτά χάνεις δυνάμεις, κάνεις λάθη και τα εκμεταλλεύονται. Αυτό όμως γίνεται κυρίως στο νησί.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει εδώ αγγλικές ομάδες, Τη Λίβερπουλ, που εκείνη τη χρονιά πήρε το Champions League, την Αρσεναλ. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει ποτέ στην Ελλάδα. Είναι πρόκληση για τα παιδιά να κάνουν μια νίκη απόψε. Ιδιαίτερα στο νησί δεν μπορεί καμία ομάδα να ακολουθήσει σε τόσο μεγάλο διάστημα ένα ματς με μεγάλη ένταση».

Για το κλειδί του αγώνα: «Το κλειδί όλης της υπόθεσης είναι η γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού που πρέπει να ξεκινήσει από το κέντρο. Εκεί πρέπει να παλέψει. Πρώτον πρέπει να κρατήσει μακριά τη μπάλα από την περιοχή του να τροφοδοτηθούν όσο λιγότερο οι Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι και δεύτερον με το τρανζίσιον παιχνίδι να βρει χώρους και να χτυπήσει τη Γιουνάιτεντ που έχει πρόβλημα στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει ταχύτητα και με Κάμπελ και Πέρεζ που είναι γρήγοροι και καλοί στο ένας με έναν και με Ολαϊτάν να χτυπήσει στο αργό κέντρο άμυνας.

Το μοναδικό πρόβλημα που θα έχει εκτός από την ατομική ποιότητα των Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι που θα πρέπει να βγαίνει και δεύτερος παίκτης πάνω τους στην περιοχή, είναι οι στημένες φάσεις. Η 11άδα του Ολυμπιακού, δίνει δύναμη, ταχύτητα, αλλά έχει πρόβλημα ύψους. Έχει μόνο Μανωλά και Μαρκάνο και λίγο τον Χολέμπας. Πολύ ψηλή ομάδα η Γιουνάιτεντ και θέλει προσοχή. Εκεί θέλει μεγάλη προσοχή από τον Ρομπέρτο να δώσει τις κατάλληλες εντολές για να οργανωθεί η άμυνα σύντομα».

Για το κίνητρο των Αγγλων: «Η μόνη διάκριση που μπορεί να έχει πλέον είναι το Champions League. Αρα δεν μπορούν να πάρουν αψήφιστα τον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι αρνητικό για τον Ολυμπιακό».

Για το πόσο επηρεάζει ο κόσμος: «Επηρεάζει θετικά τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μπορείς να βγάλεις παιχνίδι στο 100% στα 90 λεπτά. Βλέπεις κουρασμένους να τρέχουν και να υπερβάλουν εαυτούς. Δίνει ενέργεια ο κόσμος. Για τους Αγγλους δεν το συζητώ, δεν μπορεί να τους επηρεάσει. Είναι υποψιασμένοι, ξέρουν, σίγουρα έχουν δει κιόλας βίντεο. Θετικά επηρεάζει μόνο τους παίκτες του Ολυμπιακού».

Για τον Ρομπέρτο: «Ειδικά σε τέτοια ματς θέλει ιδιαίτερη απόδοση από τον τερματοφύλακα. Μας απέδειξε ότι την έχει φέτος την απόδοση και με το παραπάνω. Και δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση να παίξει πιο άνετα η ομάδα. Έχει κάνει εκπληκτική χρονιά κι ελπίζω να το πράξει και σήμερα, αλλά και στη ρεβάνς στο Μάντσεστερ. Αν κερδίσει σήμερα ο Ολυμπιακός θα είναι τεράστια επιτυχία, άσχετα αν προκριθεί ή όχι».