Με φοβερή εμφάνιση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός... ΕΠΝΙΞΕ τη Γιουνάιτεντ και πήρε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη με 2-0! Οι Πειραιώτες ήταν καταπληκτικοί, εξαφάνισαν την κάκιστη Γιουνάιτεντ που έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 82' και με γκολάρες των Τσόρι και Κάμπελ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στο μεγάλο όνειρο.

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με τσαμπουκά!


Ο Μίτσελ προτίμησε να παρουσιάσει μία ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις, αλλά με παίκτες που ήταν έτοιμοι να... κάνουν το θαύμα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ρομπέρτο και στην άμυνα οι Σαλόνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και ο Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Εντινγκά με τον Μανιάτη, στα άκρα οι Πέρες – Κάμπελ, στην κορυφή ο Ολαϊτάν και πίσω του ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Την έπνιξε και την... πάτησε με το τακούνι!

Ο Ολυμπιακός πιστός στις υποσχέσεις του, όχι μόνο δεν φοβήθηκε την Γιουνάιτεντ, αλλά στα πρώτα λεπτά μπήκε πολύ δυνατά και ουσιαστικά... έκλεισε την αντίπαλό του στο μισό γήπεδο. Οι Πειραιώτες μάλιστα στο 8' έχασαν και την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Τσόρι έκανε ένα φοβερό σόλο, όμως το σουτ που έκανε εντός περιοχής σταμάτησε στο τάκλιν του Κλέβερλι! Μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου η Γιουνάιτεντ ισορρόπησε το ματς, ενώ στο 17' απείλησε για πρώτη φορά, με το σουτ του Κλέβερλι εντός περιοχής να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κι ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε αρχίσει να... πέφτει επικίνδυνα, το καλό σουτ του Πέρεζ στο 26' μας... έβαλε και πάλι στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν μετά το μισάωρο να πιέζουν ψηλά και τελικά στο 38' ήρθε και το πολυπόθητο γκολ. Ο Μανιάτης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Τσόρι με τακουνάκι (η μπάλα πήγαινε πάνω του) την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0! Το γήπεδο πήρε φωτιά και όλοι πετάχτηκαν στον «ουρανό»! Η Μάντσεστερ στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε, όμως με εξαίρεση μία κεφαλιά του Μανωλά (παραλίγο αυτογκόλ), μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν έκανε κάτι σπουδαίο.


Απογείωση με ΓΚΟΛΑΡΑ

Ο Ολυμπιακός με... φόρα από το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο 45λεπτο. Μάλιστα, στο 48' απείλησε με σουτ του Πέρεζ που μπλόκαρε ο Ντε Χέα, ωστόσο στο 55' ο πορτιέρο της Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην ΣΟΥΤΑΡΑ του Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός άσος κοντρόλαρε έξω από την περιοχή, σημάδεψε και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Το γκολ αυτό «απογείωσε» το Καραϊσκάκη, καθώς οι παίκτες, ο Μίτσελ και ο κόσμος το πανηγύρισαν σαν τρελοί! Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν πλέον χαμένοι και παρά τις δύο αλλαγές του Μόγιες (σ.σ. μπήκαν Γουέλμπεκ και Καγκάβα στο 60'), όχι μόνο δεν μπορούσαν να κάνουν φάση, αλλά δεν μπορούσαν ουσιαστικά να αλλάξουν ούτε δεύτερη πάσα! Μάλιστα, στο 67' το εξαιρετικό σουτ του Ολαϊτάν μέσα από την περιοχή, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Πρώτη φάση της Γιουνάιτεντ στο 82'!!!

Ο Ολυμπιακός ελέγχοντας πλέον απόλυτα το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά έριξε τον ρυθμό και προσπάθησε να κάνει συντήρηση και να κρατήσει το σκορ, αν και η εικόνα του ματς έδειχνε πως μπορούσε αρκετά εύκολα να πετύχει και ένα τρίτο τέρμα. Ο Μίτσελ έριξε στο χορτάρι τους Φουστέρ και Μασάντο για να κρατήσουν μπάλα και τελικά έχασε μέτρα. Η Γιουνάιτεντ άρχισε δειλά – δειλά να βγαίνει στην επίθεση και τελικά στο 82' έχασε και την πρώτη της ευκαιρία. Ο Σμόλινγκ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Φαν Πέρσι κοντρόλαρε, άδειασε τον Μανωλά, όμως το σουτ που επιχείρησε αμαρκάριστος από πολύ κοντά έφυγε πάνω από την εστία! Στα επόμενα λεπτά οι Άγγλοι πίεσαν, ο Ολυμπιακός όμως άντεξε και πήρε μία τεράστια νίκη. Όλοι μετά το φινάλε πανηγύριζαν έξαλλα, καθώς πλέον είναι πολύ κοντά στο μεγάλο όνειρο των «8» της Ευρώπης.

 







Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67’ Φουστέρ), Πέρες (86’), Τσόρι (76’ Μασάντο), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Σάμαρης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ και Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (60’ Γουέλμπεκ), Βαλέντσια (60’ Καγκάβα), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο: Λίντεγκααρντ, Μπίτνερ, Φελαϊνί, Γκιγκς, Ερνάντες.