Άνετα και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε στους «οκτώ» της Ευρώπης με το 1-1 κόντρα στην Άρσεναλ και το 0-2 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο. Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι, προηγήθηκαν στο 54', όμως οι «κανονιέρηδες» ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα και τουλάχιστον αποκλείστηκαν με το κεφάλι ψηλά.

Ανώτερη, αλλά ακίνδυνη...

Η Μπάγερν μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παίζοντας το γνωστό παιχνίδι με τις... αμέτρητες πάσες, περιόρισε την Άρσεναλ στο μισό γήπεδο, ωστόσο για αρκετή ώρα δεν μπορούσε να διασπάσει την «διπλή ζώνη άμυνας» του Αρσέν Βενγκέρ και να κάνει κάποια φάση. Η πρώτη καλή στιγμή των Βαυαρών σημειώθηκε στο 20', με το αδύναμο σουτ του Ρόμπεν, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μαρτίνεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε στο 31', με την πρώτη της (και μοναδική στο πρώτο μέρος) ευκαιρία, όταν ο Ζιρού με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Τελικά, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους όμως να είναι εμφανώς καλύτεροι.

Όσο χρειαζόταν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς στο 54' η Μπάγερν Μονάχου έκανε το 1-0 και ουσιαστικά... καθάρισε την πρόκριση. Ο Ριμπερί έκανε φοβερή κίνηση από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Σβαϊνστάιγκερ και αυτός από πολύ κοντά πλάσαρε σωστά και άνοιξε το σκορ. Οι «κανονιέρηδες» πάντως δεν απογοητεύτηκαν και κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα. Στο 57' ο Ποντόλσκι (σπρώχνοντας) πήρε την μπάλα από τον Λαμ, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Το γκολ αυτό... ανέβασε ψυχολογικά τους παίκτες της Άρσεναλ, οι οποίοι πίστεψαν στην ανατροπή και στα επόμενα λεπτά βγήκαν μπροστά. Πίεσαν, έψαξαν κάποιο γκολ για να... τρέξουν για το θαύμα, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, η Μπάγερν που είχε ρίξει και πάλι ρυθμούς, στο 90' κέρδισε πέναλτι για το 2-1, όμως ο Φαμπιάνσκι με μία τρομερή απόκρουση κράτησε το τιμητικό 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
 

ΣΚΟΡΕΡ: 54' Σβαϊνστάιγκερ – 57' Ποντόλσκι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόεν (Νορβηγία)

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 90+1' Μίλερ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 8' Ντάντε, 79' Μαρτίνεθ – 26' Ποντόλσκι, 29' Αρτέτα, 83' Βερμάελεν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

MΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί (85' Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε (59' Κρόος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Αρτέτα (77' Γκνάμπρι), Οζίλ (46' Ροζίτσκι), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (84' Φλαμινί) , Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού