Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ρεβάνς στο "Βιθέντε Καλδερόν" μετά το αποψινό 1-1, σε ένα ματς που η Ατλέτικο πήρε το μάξιμουμ από αυτό που μπορούσε με το φοβερό γκολ από 40 μέτρα του Ντιέγκο, ενώ η Μπάρτσα μπορεί να αισθάνεται αδικημένη με το σκορ, καθώς μετά την ισοφάριση από τον Νεϊμάρ, θα μπορούσε να είχε πετύχει κι ένα δεύτερο, αλλά πέτυχε και έναν πολύ καλό Κουρτουά. Καταπληκτική εμφάνιση από Ινιέστα (απίθανη η ασίστ) και Τσάβι, ενώ η Ατλέτικο είχε την ατυχία να χάσει νωρίς τον Ντιέγκο Κόστα, που έγινε αναγκαστικά αλλαγή, όπως άλλωστε και ο Πικέ. Όλα ανοιχτά λοιπόν!

Παθητική η Ατλέτικο, καλύτερη η Μπάρτσα

Τα ζητήματα που είχε να αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα στο ξεκίνημα ήταν... δυόμισι! Ένα, η αστάθεια που έδειχνε ο Πίντο κάτω από τα γκολπόστ, δύο, ο τραυματισμός του Πικέ, που έγινε αναγκαστικά αλλαγή από τον Μπάρτρα και τελευταίο τα δύο γκολ που έχασε ο Βίγια στο πρώτο 5λεπτο, με τη δεύτερη ευκαιρία να είναι και πιο σημαντική. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν πάνω από 65% κατοχή, αλλά το πρέσινγκ της Ατλέτικο δυσκόλευε πολύ τους παίκτες του Μαρτίνο, εξ ου και δεν είχαν κλασική ευκαιρία μέχρι το 26`, αφού δεν έβρισκαν διαδρόμους.

Σε εκείνο το σημείο, ο Μέσι έδωσε μαγική μπαλιά στον Ινιέστα, αλλά ο Καταλανός μέσος νικήθηκε από τον Κουρτουά στο τετ-α-τετ! Δυο λεπτά μετά, ο ήδη τραυματίας Ντιέγκο Κόστα ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και ο "Τσόλο" αναγκάστηκε να τον αλλάξει με τον Ντιέγκο, σε μια περίοδο που η Μπαρτσελόνα είχε ανεβάσει στροφές, σε ένα όμως κλειστό ματς γενικά. Η κεφαλιά του Μπάρτρα στο 36` πέρασε λίγο άουτ, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε καθαρά παθητικό ρόλο, αλλά να κρατάνε το 0-0 ως την ανάπαυλα. Η κατοχή ήταν 62% για τους γηπεδούχους και οι τελικές 9-5.

Γκολάρες!

Κόντρα στη ροή του ματς στο β` μέρος, ο Ντιέγκο στο 56` με φοβερό σουτ από τα 40μ. νίκησε τον ασταθέστατο Πίντο για το 0-1! Η Μπάρτσα στη συνέχεια, όπως ήταν φυσιολογικό, ενέτεινε την πίεση της, αλλά με τους Άλβες-Άλμπα εκτός παιχνδιού απλά δεν έβρισκε διαδρόμους κόντρα στον Κουρτουά και στην άμυνα του. Για την ακρίβεια οι μπλαουγκράνα απείλησαν εκτός περιοχής με τη βολίδα του Μπουσκέτς στο 64` που εξουδετέρωσε ο Βέλγος.

Ο "Τάτα" πέρασε τον Σάντσεζ αντί του Φάμπρεγας, το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο και ο Σιμεόνε απάντησε με την είσοδο του Σόσα στη θέση του Βίγια, προκειμένου η Ατλέτικο να κρατήσει λίγο την μπάλα, αλλά... Στο 71` η καταπληκτική κάθετη του Ινιέστα βρήκε τον Νεϊμάρ στην πλάτη του Χουανφράν που με άψογο πλασέ ισοφάρισε 1-1! Ο Κουρτουά στο 74` κράτησε το 1-1 στο σουτ του (κορυφαίου του αγώνα με τον Τσάβι) Ινιέστα, με την Μπάρτσα να πολιορκεί τους "ροχιμπλάνκος". Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυνηγούν το δεύτερο γκολ, με τον Μέσι να μην μπορεί με φάουλ να νικήσει τον τερματοφύλακα της "Ατλέτι" στο 85` με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Χεράρδο Μαρτίνο): Πίντο, Άλβες, Πικέ (12' Μπάρτρα), Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (68' Αλέξις), Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Λουίς, Γκάμπι, Τιάγο, Κόκε, Τουράν (77' Ροντρίγκες), Βίγια (70' Σόσα), Κόστα (29' Ντιέγο)