Πριν πιάσω τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, με ρωτάει ο Σινάνογλου για τον Λοσάντα. Άφησε εποχή στον Ολυμπιακό, δεν έχει τώρα ο Ολυμπιακός τέτοιον εξτρέμ. Δεν υπάρχει σε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα τώρα τέτοιος παίκτης, σε καμία ομάδα. Ντριμπλέρ, διεισδυτικός, φαντεζί, και πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, σκοράριζε. Έπαιζε κάθετος. Ήταν ανατροπέας. Ο παίκτης που όταν οι συμπαίκτες του δεν τραβάνε, θα κάνει την προσωπική ενέργεια και θα πάρει την ομάδα πάνω του να την ξελασπώσει. Γι΄ αυτό τον λάτρευε ο κόσμος.

Πάμε τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο δικαιώνομαι με αυτόν τον προπονηταρά Σιμεόνε. Όταν μίλαγα μόνος μου από πέρσι και από το καλοκαίρι κάθε λίγο και λιγάκι γι΄ αυτόν τον προπονητή, νομίζετε ότι το έκανα γιατί μου άρεσε η φάτσα του; Έβλεπα τι κάνει μέσα στο γήπεδο η ομάδα του. Πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα τώρα, ταπείνωσε τον Μέσι πάλι και προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και καλπάζει στο ισπανικό πρωτάθλημα απέναντι στους δύο γίγαντες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Κάνει μια φοβερή κάλυψη στο 4-4-2 με δύο ζώνες άμυνας, κλείνει τους χώρους κάθετα, πλάγια και διαγώνια, διότι είναι τόσο κοντά οι παίκτες του που δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε ο Μέσι. Σας είχα πει ότι αν κάνει το 1-0 η Ατλέτικο θα το κρατήσει. Και το έκανε. Τους έκοψε τα πόδια.

Έβλεπες τον Νεϊμάρ αριστερά και πήγαιναν πάνω του ο δεξίς μπακ της Ατλέτικο, ο δεξίς χαφ και ήταν έτοιμος τρίτος παίκτης από πίσω να πάει για βοήθεια, ή ο στόπερ ή ο κεντρικός χαφ. Απίθανος. Τρέχουν δαιμονισμένα, δεν σε αφήνουν ούτε το πόδι να σηκώσεις για να σουτάρεις.

Και όταν κλέβουν τη μπάλα -που την κλέβουν πολλές φορές- βγαίνουν μαχητικοί, γρήγοροι, μπαλαδόροι, με καλά πνευμόνια και σε κοπανάνε στην αντεπίθεση. Κατάφερε και απέκλεισε την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα που όποιος παρακολουθεί αυτήν την ομάδα ξέρει ότι όλα τα λεφτά είναι αυτός ο σέντερ φορ.

Ο Σιμεόνε είχε μελετήσει πολύ καλά τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα, τους χτύπησε στους αργούς σέντερ μπακ. Και ο Πικέ όταν έπαιζε ήταν αργός, τώρα δεν έπαιξε, μπήκε στη θέση του ένας πιτσιρικάς, μαζί με τον αργό Μασεράνο. Σαν κοράκια έπεφταν πάνω στα σέντερ μπακ οι παίκτες της Ατλέτικο έχοντας πάρει εντολές από τον Σιμεόνε. Και είχαν γκολ, δοκάρια, τους έκανε να δείχνει η άμυνα της Μπαρτσελόνα παιδική χαρά!

Αργεντίνος ο Σιμεόνε, Αργεντίνος και ο Τάτα Μαρτίνο, αλλά του πήρε ο Σιμεόνε τα σώβρακα και τις φανέλες. Ο Φάμπρεγκας το έχω ξαναπεί, αν έπαιζε καλά κάποτε, ήταν μπροστά από τους δύο κόφτες στην Άρσεναλ, όχι σέντερ φορ που τον βάζουν στην Μπαρτσελόνα. Ανύπαρκτος!

Ο Νεϊμάρ δεν άξιζε τα πολλά εκατομμύρια που δόθηκαν, νομίζει ότι είναι βεντέτα, δεν ιδρώνει, δεν κουράζεται, μια ντρίμπλα κάνει στα 90 λεπτά και δυσκολεύεται στο γκολ. Δεν έχει σχέση με τους παικταράδες που έχει βγάλει στο παρελθόν η Βραζιλία. Αν φύγει ο Μέσι από την Μπαρτσελόνα και πάνε με ηγέτη τον Νεϊμάρ θα χάνουν από τη Βαλένθια και τη Σαραγόσα. Και η σχολή τους μοιάζει σαν να στέρεψε, δεν βγάζει τους παικταράδες που είχε βγάλει, Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Μέσι κ.λπ.

Ο Μουρίνιο καταπληκτικός. Ο άλλος αγαπημένος μου προπονητής. Το ποδόσφαιρο του μέλλοντος είναι αυτό που λένε αναχρονιστικό οι άσχετοι. Αυτό που παίζουν ο Μουρίνιο και ο Σιμεόνε. Σεβασμός στο χώρο, κλείνουμε τους διαδρόμους, πνίγουμε τον αντίπαλο, ξεχυνόμαστε μπροστά όταν κλέψουμε την μπάλα και διαλέγουμε παίκτες γρήγορους, με πνευμόνια, να ξέρουν μπάλα -ειδικά στο κέντρο- ώστε να μπορείς να δουλέψεις το πάνω- κάτω.

Του πήρε τις φανέλες του Μπλαν που με το κουστουμάκι του και την οδοντογλυφίδα στο στόμα ήταν γελοία εικόνα. Εγώ θέλω Μουρίνιο να βάζει το γκολ η Τσέλσι και να τρέχει στο κόρνερ να πανηγυρίζει σαν τρελός και να δίνει δήθεν οδηγίες. Το κομμάτι του έκανε και το πανηγύριζε. Πέταξε λευκή πετσέτα ο Μπλαν όταν ο Μουρίνιο με τις αλλαγές του παρέταξε στο γήπεδο 3 επιθετικούς. Για εμένα βέβαια έπρεπε να ρισκάρει πιο νωρίς, αλλά του βγήκαν όλα.

Για τη Μάντσεστερ δεν μιλάω, την έχει καταντήσει ο Μόγιες καρπαζοεισπράκτορα. Την πέταξε έξω μόνος του ο Ρόμπεν που έχω ξαναπεί ότι ευτυχώς που υπάρχει αυτός στην Μπάγερν και βλέπουμε μπάλα, βλέπουμε καμία μεγάλη ενέργεια, πέρα από το πάσα-πάσα-πάσα. Η Ρεάλ χωρίς τον Ρονάλντο έδειξε ομαδούλα, ήταν δραματική, ο Αντσελότι έπρεπε να φάει 5 γκολ από την Ντόρτμουντ και να αποκλειστεί! Από θαύμα γλίτωσε την ανατροπή του 3-0 του πρώτου αγώνα. Την πάτησε η Ντόρτμουντ.  

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου