Ισόπαλος χωρίς σκορ έληξε ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Τσέλσι, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να παίζει πολύ αμυντικά σε όλο το 90λεπτο και να «κλέβει» το 0-0 σε μία καυτή έδρα.

Τραυματίες αποχώρησαν Τσεχ (15') και Τέρι (70'), μόνο οι «Ροχιμπλάνκος» δημιούργησαν ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στο... λεωφορείο των Λονδρέζων. Χάνουν τη ρεβάνς λόγω καρτών οι Λάμπαρντ, Μίκελ και Γκάμπι.

Σοκ με τον τραυματισμό του Τσεχ!

Από τα πρώτα λεπτά του ματς καταλάβαμε όλοι ποια θα είναι η εξέλιξη του ματς. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έστησε... λεωφορείο μπροστά από την εστία της Τσέλσι και παρέταξε 10 παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή και τον Φερνάντο Τόρες μόνο του και ξεχασμένο στην επίθεση. Η τακτική αυτή «υποχρέωσε» την Ατλέτικο Μαδρίτης να έχει την κατοχή της μπάλας, να αλλάξει πολλές πάσες και να πιέσει ψηλά τους Λονδρέζους. Στο 15ο λεπτό όμως τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο σοβαρός τραυματισμός του Τσεχ που προσγειώθηκε άτσαλα μετά από διώξιμο σε κόρνερ, έγινε αλλαγή και στην θέση του πέρασε ο Σβάρτσερ που είναι 41 χρονών!

Παρά την αλλαγή η Τσέλσι συνέχισε να παίζει... καταστροφικό ποδόσφαιρο και να περιμένει την Ατλέτικο, η οποία όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει την κατοχή της σε κάποια φάση. Έτσι λοιπόν, το ημίχρονο κύλησε κάπως... βαρετά και χωρίς ευκαιρίες. Το μόνο που θα θυμόμαστε είναι το σουτ του Σουάρεθ στο 34', το οποίο ο πορτιέρο των Άγγλων έδιωξε δύσκολα, αλλά και το σουτ του Ντιέγκο Κόστα εντός περιοχής που σταμάτησε σε σώματα.

Η πίεση της Ατλέτικο και η κόκκινη που χάθηκε...

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, καθώς η Ατλέτικο συνέχισε να πιέζει ψηλά και η Τσέλσι συνέχισε να παίζει στο μισό γήπεδο περιμένοντας. Οι «ροχιμπλάνκος» απείλησαν με δύο πολύ καλά σουτ του Ντιέγκο, ωστόσο στο πεντάλεπτο 70-75 το ματς πήρε... φωτιά. Πρώτα ο Μουρίνιο είδε και τον Τέρι να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού και στην συνέχεια ο διαιτητής δεν έδωσε λανθασμένα την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λάμπαρντ για χέρι που έκανε έξω από την περιοχή της Τσέλσι.

Μετά από αυτή την φάση και τα νεύρα που υπήρξαν, η Ατλέτικο βγήκε μπροστά και πίεσε για το γκολ της... λύτρωσης. Στο 76' απείλησε με απευθείας φάουλ του Γκάμπι που απέκρουσε δύσκολα ο Σβάρτσερ στη γωνία του, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τουράν με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Η μοναδική αξιόλη στιγμή των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 90', με το απευθείας φάουλ του Νταβίντ Λουίζ να φεύγει άουτ.

Έτσι λοιπόν το ματς έληξε χωρίς σκορ και με τον Ζοζέ Μουρίνιο να νιώθει χαρούμενος, αφού κατάφερε παρά τις αντιξοότητες να πάρει το 0-0 και να αποκτήσει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε, Σουάρες (80' Σόσα), Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία (86' Βίγια), Ντιέγκο (60’ Τουράν), Κόστα

Στον πάγκο: Αρανζουμπία, Αλντερβάιρελντ, Τιάγκο, Τουράν, Ροντρίγκεζ

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ (18’ Σβάρτσερ), Αθπιλικουέτα, Τέρι (73' Σούρλε), Κέιχιλ, Κόουλ, Μίκελ, Λουίζ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (90+4' Μπα), Τόρες

Στον πάγκο: Ακέ, Κάλας, Όσκαρ, Φαν Χίνκελ

Διατητής: Γιόνας Έρισκον (Σουηδία)

Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν