Μεγάλη, τεράστια, μοναδική βραδιά για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία νίκησε 3-1 την Τσέλσι στο Λονδίνο παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό της Λισαβόνας, όπου θα βρει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα γκολ των «ροχιμπλάνκος» σημείωσαν ο Λόπεθ στο 45', ο Ντιέγκο Κόστα με πέναλτι στο 60' και ο Αρντά Τουράν στο 72'. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν πάντως και άτυχη, αφού είχε δοκάρι μετά το 1-2...


Ο Τόρες έκανε... θαύμα, όμως με τέτοια άμυνα!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό, πολλές δυνατές μονομαχίες και τις δύο ομάδες (κόντρα στα προγνωστικά) να βγαίνουν μπροστά και να ψάχνουν το γκολ από πολύ νωρίς. Μάλιστα, μόλις στο 4ο λεπτό η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε μία... ανάσα από το γκολ, όταν η σέντρα – σουτ του Κόκε σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ η Τσέλσι απάντησε στο 23' με το ψαλιδάκι του Νταβίντ Λουίζ να φεύγει ελάχιστα άουτ. Τελικά, οι πρώτοι που βρήκαν δίχτυα ήταν οι Λονδρέζοι στο 36' με τον πρώην αγαπημένων των Μαδριλένων, Φερνάντο Τόρες να κάνει το 1-0 με κοντινό σουτ!

Ο Ισπανός επιθετικός δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε, όμως όλοι οι υπόλοιποι ξέσπασαν, αφού πίστεψαν πως είναι ήδη στον τελικό. Τα πράγματα ωστόσο δεν ήρθαν όπως περίμεναν, καθώς στο 45', δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου, η Ατλέτικο έκανε το 1-1! Ο Τιάγκο έβγαλε την σέντρα, ο Χουνφράν γύρισε μέσα στην περιοχή, η άμυνα της Τσέλσι... κοιμήθηκε και ο Λόπεθ ολομόναχος ισοφάρισε.

Της έκανε πλάκα, πέρασε ο καλύτερος!

Το γκολ στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου, άλλαξε εντελώς τα πλάνα του Μουρίνιο, αλλά και την ροή του αγώνα. Ο Πορτογάλος υποχρεώθηκε να ρίξει στο ματς τον Ετό και να βγει από την άμυνα του. Η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε αμέσως την ευκαιρία και στο 48' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Σβάρτσερ απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Αρντά. Η απάντηση των Λονδρέζων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Τέρι, όμως το γκολ ήρθε έξι λεπτά αργότερα για τους «ροχιμπλάνκος». Ο Ετό μάρκαρε λανθασμένα μέσα στην περιοχή τον Ντιέγκο Κόστα, υπέπεσε σε πέναλτι και ο σταρ της Ατλέτικο έκανε το 1-2!

Το γκολ αυτό έκανε εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή της Τσέλσι, η οποία στο 64' έχασε κάθε ελπίδα για ανατροπή, όταν είδε την μπάλα από την εξαιρετική κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ να σταματάει στο δοκάρι! Η τύχη δεν ήταν με τον Ζοζέ Μουρίνιο σήμερα και αυτό φάνηκε στην φάση του 72', όταν η κεφαλιά ο Σβάρτσερ απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Αρτνά, η μπάλα όμως πήγε στο δοκάρι, επέστρεψε στον Τούρκο και έτσι απλά έγινε το 1-3. Κάπου εκεί τελείωσε το ματς και όλοι πλέον αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τον μεγάλο τελικό της Λισσαβόνας.

Στις 24 Μαΐου, για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο ομάδες από την ίδια πόλη, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο!

ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (54' Ετό), Κέιχιλ, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρεζ, Αθπιλικουέτα, Γουίλιαν (77' Σίρλε), Αζάρ, Τόρες (67 Μπα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκοντίν, Μιράντα, Σουάρεθ, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν (83' Κριστιάν Ροντρίγκες), Αντριάν (66' Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα (76' Σόσα).