Για πρώτη φορά λοιπόν στην ιστορία αυτού του σπουδαίου Κυπελλου, δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα κάνουν την εμφάνιση τους στο γήπεδο και η Μαδρίτη δικαίως έγινε η πρώτη πόλη, αν υπολογίσει κανείς τι εικόνα έβγαλαν φέτος οι δύο ομάδες της στο θεσμό!

Στο Μόναχο η Ρεάλ ήταν καταιγιστική και υποχρέωσε την κάτοχο του τίτλου Μπάγερν να υποκλιθεί, αφού το τελικό 0-4 αποτελεί την μεγαλύτερη ευρωπαική εντός έδρας ήττα από το 1-4 εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 1963. Ο Ρονάλντο και ο Μπέιλ συνδυάστηκαν στο τρίτο γκολ αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει από τις δύο κεφαλιές του Ράμος που έκαναν το 0-2 και ειλικρινά σπάνια θυμάμαι σε αυτά τα 20 χρόνια που μεταδίδω αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ γήπεδο να βουβαίνεται τόσο εκκωφαντικά!

Λυπήθηκα τον Γκουαρντιόλα, δημιουργό της τεράστιας Μπαρτσελόνα του 2008 μέχρι το 2012 που μπήκε στο στόχαστρο όλων με μία τραγική εμφάνιση και ήττα αλλά θα ήταν άδικο αν μόνο ο προπονητής χρεωθεί το ναυάγιο. Ολοι οι σταρ της Μπάγερν ήταν για κλάματα! Ομως αυτό που όλοι κάναμε κουβέντα ήταν πως έμοιαζε πολύ πιθανό η Ρεάλ να βρει χώρους και να τιμωρήσει μία ομάδα που κρατά πολύ την μπάλα στα πόδια της αλλά έχασε φέτος εκείνη την αποφασιστικότητα που την διέκρινε πέρσι και που με το κάθετο ποδόσφαιρο της διέλυσε Γιουβέντους και (ιδίως) Μπαρτσελόνα στο διάβα προς το Κύπελλο στο Λονδίνο!

Ο Αντσελότι ισοφαρίζει τους τέσσερις τελικούς του μεγάλου Μιγκέλ Μουνιόθ από τη δεκαετία του 60, στον πάγκο της Ρεάλ και κυρίως απέδειξε σε όλους τους αμπελοφιλόσοφους που τον κριτίκαραν σε Ισπανία και Ευρώπη πόσο σημαντικό είναι να έχεις πλάνο και να μη παρεκκλίνεις ακόμη και όταν όλα δείχνουν στραβά! Με τον Ρονάλντο σε δαιμονιώδη κατάσταση με τα 16 γκολ-ρεκόρ σε μία σεζόν οι Μερένγκες ξέρουν πως ανά πάσα στιγμή φτάνουν κοντά στο τέρμα αλλά και ο Πορτογάλος και ο Μπέιλ κόντρα στους ροχιμπλάνκος του Σιμεόνε δεν θα έχουν χώρους τόσο εύκολα όπως με την Μπάγερν.

Στο άλλο ματς η Ατλέτικο υποχρέωσε την Τσέλσι στην μεγαλύτερη ήττα της επί Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ και παρά την τιτάνια προσπάθεια που έκανε η Τσέλσι (η οποία δεν ήταν κακή) διαπίστωσε πως οι αντίπαλοι της ήταν καλύτεροι. Η ιστορία δεν γράφεται με αν και παρότι ο Μουρίνιο είδε τους πιο έμπειρους αμυντικούς του, τον Τέρι και τον Κόουλ να μην βρίσκουν την μπάλα και να δωρίζουν ουσιαστικά στον Αντριάν το γκολ της ισοφάρισης, θα ήταν άδικο αν οι Ισπανοί δεν έπαιρναν την πρόκριση σε μία σεζόν που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στον θεσμό και που έχουν σταθεί όρθιοι σε κάθε δύσκολη έδρα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν καταλαβαίνει από αντιξοότητες. Στην αρχή της σεζόν έγραφα πως μοιάζει με τον ίδιο ως ποδοσφαιριστή αυτό το δημιούργημα του και όσο περνά ο καιρός δεν βλέπω κάτι που να με κάνει να αλλάξω γνώμη.

Η Τσέλσι αυτή τη βραδιά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση αλλά ας μην μας διαφεύγει το γεγονός πως απέναντι της είχε μία εξαιρετική ομάδα. Και ο Μουρίνιο που τώρα μετράει πια επτά ημιτελικούς αλλά μόλις δύο προκρίσεις στον τελικό, σίγουρα θα σκεφτόταν πόσο διαφορετική εξέλιξη θα είχε η χρονιά αν το καλοκαίρι είχε επιμείνει στην αγορά ενός σέντερ φορ! Ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί να μην ήταν σε κανένα από τα δύο ματς στα καλύτερα του, όμως και πάλι έμοιαζε κομμένος και ραμμένος για φορ ομάδας του Μουρίνιο!

Ο Μουρίνιο είδε το λεωφορείο να αναχωρεί από το Λονδίνο για Λισσαβώνα χωρίς τον ίδιο και την ομάδα του και ξέρει πως άλλα περιθώρια αποτυχίας και δικαιολογίες για τη σεζόν 2014-2015 δεν θα υπάρχουν. Ο ίδιος λέει πως είναι έτοιμος να μείνει για πάντα στο Νότιο Λονδίνο, ωστόσο κατά βάθος ξέρει πως με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ποτέ δεν ξέρεις τη στιγμή που και ένα ψιλόβροχο μπορεί να εξελιχτεί σε καταιγίδα!

Οσο για τον τελικό δεν πέφτω στην παγίδα να πω ότι η Ρεάλ θα είναι φαβορί, γιατί η Ατλέτικο ξέρει πως αυτή είναι η μεγάλη της στιγμή. Η ψύχωση por la decima θα βρει απέναντι της την ψύχωση por la primera! Και δεν ξέρω ειλικρινά ποιός έχει μεγαλύτεροι κίνητρο σε ένα τέτοιο δίλημμα! Η NOVA θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει κάθε λεπτό του τελικού...

Πηγή: novasports.gr