Ήταν 7 Μαϊου 1986 όταν η Στεάουα Βουκουρεστίου πετύχαινε το απίστευτο. Να πάρει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ (τότε πρωταθλητριών) μέσα από τα χέρια της μεγάλης Μπαρτσελόνα. Και, μάλιστα, επί ισπανικού εδάφους!

Η Μπάρτσα ήταν το σούπερ φαβορί του τελικού, όμως η Στεάουα άντεξε κι όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακάς της, ο θρυλικός Ντουκαντάμ, ήταν εκεί. Έτσι, έμεινε το 0-0 τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση.

Ωστόσο, στην διαδικασία των πέναλτι, έμελλε να δούμε την κορυφαία εμφάνιση τερματοφύλακα όλων των εποχών στη διοργάνωση.

Όταν, δηλαδή, σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, όχι μόνο κρατάει ο γκολκίπερ ανέπαφη την εστία του απέναντι σε μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, αλλά αποκρούει και τέσσερα(!!!) πέναλτι, τότε είναι κάτι που γράφει ιστορία. Και ανάλογη περίπτωση δεν υπάρχει σε τελικό πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί δηλαδή που κρίνεται το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Ντουκαντάμ, λοιπόν, σφράγισε τον τελικό. Έπιασε με εκπληκτικές επεμβάσεις και τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσε η Μπάρτσα. Δηλαδή, για 120΄, συν τέσσερα πέναλτι, δεν είδε καμία φορά την μπάλα στην εστία του. Κι έτσι το κύπελλο πήγε στους Ρουμάνους με 2-0 από την άσπρη βούλα.

Ακόμα και σήμερα εκείνη η εμφάνιση του Ντουκαντάμ μνημονεύεται και είναι σημείο αναφοράς. Κι ας κοντεύουν πια να περάσουν 30 χρόνια…