Ζενίτ, Λιλ, Κοπεγχάγη, Σταντάρ Λιέγης και Μπεσίκτας θα είναι οι πέντε «ισχυροί» στην κλήρωση της 18ης Ιουλίου και άρα οι πιθανοί αντίπαλοι των «πράσινων», οι οποίοι θα είναι στους «ανίσχυρους» μαζί με τις Ντνίπρο, Φέγενορντ, ΑΕ Λεμεσού και Γκρασχόπερς.

Αυτό, βέβαια, ισχύει με το «λογικό» δεδομένο ότι το Σαββατιάτικο (17/5) ντέρμπι τίτλου στην Κύπρο ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, το οποίο διεκόπη, θα κατακυρωθεί υπέρ του ΑΠΟΕΛ και άρα η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και δε θα βρεθεί στο δρόμο των μη πρωταθλητών, κάτι που θα συμβεί με την σαφώς «ανίσχυρη» ΑΕΛ.

Αυτό είναι και το λογικό σενάριο, καθώς η διακοπή του αγώνα έγινε μετά από τραυματισμό παίκτη του ΑΠΟΕΛ από κροτίδα που έπεσε δίπλα στον πάγκο από οπαδούς των γηπεδούχων. Ωστόσο, η δικαστική επιτροπή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι αυτή που θα αποφασίσει και θα κρίνει οριστικά την τύχη του αγώνα και το ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα.

Αν πάντως, τελικά προκύψει σενάριο με την ΑΕΛ πρωταθλήτρια και τον ΑΠΟΕΛ δεύτερο, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και άρα πιθανός αντίπαλος του Παναθηναϊκού, με την Μπεσίκτας να φεύγει από «ισχυρή» (άρα και αντίπαλος) και να «κατεβαίνει» μαζί με τους «πράσινους» στους «ανίσχυρους».

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ (ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ζενίτ

Λιλ

Κοπεγχάγη

Σταντάρ Λιέγης

Μπεσίκτας

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Ντνίπρο

Παναθηναϊκός

Φέγενορντ

ΑΕ Λεμεσού

Γκρασχόπερς