Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση, η Ρεάλ Μαδρίτης που έχανε την κούπα μέχρι το 90', ισοφάρισε στο 93' με κεφαλιά του Ράμος, πήγε το ματς στην παράταση και εκεί... σκόρπισε την κουρασμένη Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-1 με γκολ των Μπέιλ (110'), Μαρσέλο (117') και Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι (120').

Αυτή είναι η 1Οη μεγάλη κούπα της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως αξίζουν αμέτρητα συγχαρητήρια στην τεράστια ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, παρά τις άσχημες εικόνες στο φινάλε με το... ντου του Σιμεόνε στον αγωνιστικό χώρο.

Σοκ με Ντιέγκο Κόστα και πολλά νεύρα...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αλλά και εκπλήξεις, αφού ο Μπενζεμά για την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν βασικός, το ίδιο και ο Ντιέγκο Κόστα για την Ατλέτικο, η οποία όμως είχε εκτός αποστολή τον Αρντά. Τα πράγματα πάντως για Σιμεόνε δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, καθώς μόλις στο ένατο λεπτό ο Ντιέγκο Κόστα ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από το ματς. Η εξέλιξη αυτή «έκοψε κάπως τα φτερά» των ροχιμπλάνκος, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά αφοσιώθηκαν στην άμυνα τους δημιουργώντας προβλήματα στην δημιουργία της Ρεάλ. Το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο δεν είχε φάσεις, είχε όμως νεύρα, σπρωξίματα, κλωτσιές και δυνατά τάκλιν.

Το... άχαστο του Μπέιλ, το έγκλημα Κασίγιας και ο ήρωας!

Μετά το μισάωρο η Ρέαλ έδειξε να «ανεβαίνει» και στο 32' έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Τιάγκο πάσαρε λανθασμένα πάνω στον Μπέιλ, αυτός έτρεξε ολομόναχος στο μισό γήπεδο, μπήκε στην περιοχή, όμως πλάσαρε ελάχιστα άουτ! Και επειδή η μπάλα... τιμωρεί, τέσσερα λεπτά αργότερα η Ατλέτικο από το πουθενά έκανε το 0-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα της Ρεάλ «κοιμήθηκε», ο Γκοντίν πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας που έκανε τραγική έξοδο. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρά την πίεση των παικτών του Αντσελότι στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Προσπαθούσε ο Κριστιάνο...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ρεάλ Μαδρίτης να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Ατλέτικο Μαδρίτης να παίζει ιδανικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Η «Βασίλισσα» είχε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ οι «Ροχιμπλάνκος» που είχαν κερδίσει εύκολα τη μάχη του κέντρου, έβγαιναν με απειλητικές διαθέσεις στην κόντρα. Τις ευκαιρίες πάντως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους τις είχε η Ρεάλ, με τον Κουρτουά να διώχνει εντυπωσιακά το φάουλ του Ρονάλντο στο 54', ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Πορτογάλου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 67' το σουτ του Ίσκο, που είχε μπει αλλαγή, από καλή θέση έφυγε δίπλα από την εστία χωρίς να ανησυχήσουν οι «ροχιμοπλάνκος».

Λύτρωση στο 93'!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ρεάλ Μαδρίτης τα... έπαιξε όλα για όλα, ενώ η Ατλέτικο περιορίστηκε στην αγαπημένη της άμυνα και περίμενε. Ο «μοιραίος» για την «Βασίλισσα» ήταν ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ, καθώς στο 73' και στο 77' σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση, ενώ στο 74' το φοβερό γυριστό του μετριότατου απόψε Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε πάνω από την εστία του Κουρτουά. Όσο το ρολόι πλησίαζε στο 90', οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης έδιναν και την «ψυχή» τους για να διώχνουν την μπάλα μακριά, ενώ ο Σιμεόνε φώναζε και έκανε νοήματα στην εξέδρα για να βοηθήσει τους παίκτες του. Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος τους, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς στο 93', ο Ράμος πετάχθηκε και πάλι όπως στο ματς με τη Μπάγερν στο Μόναχο και με κεφαλιά έγραψε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

ΚΟΥΠΑ με τρία γκολ στην παράταση!

Στην παράταση ο ρυθμός του ματς δεν ήταν καλός και παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την κατοχή, ήταν εμφανές πως και οι δύο πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους και βολεύονταν με την ισοπαλία. Στο 110' όμως ο κορυφαίος της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μία φοβερή κούρσα, πλάσαρε από κοντρά, ο Κουρτουά απέκρουσε, όμως ο «μοιραίος» μέχρι τότε Γκάρεθ Μπέιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά σε κενή εστία και ουσιαστικά χάρισε τη μεγάλη κούπα και το 10η στην «Βασίλισσα».

Η Ατλέτικο προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 114' όταν ο Τιάγκο σούταρε άουτ μετά από λάθος έξοδο του Κασίγιας, όμως ο Μαρσέλο στο 117' με σουτ έγραψε το 3-1 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι στο 120' το τελικό 4-1.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με... θαύματα κατέκτησε την κούπα και έφτασε τα 10 τρόπαια στην ιστορία της!
 

ΣΚΟΡΕΡ: 90+4' Ράμος, 110' Μπέιλ, 117' Μαρσέλο, 120' πεν. Ρονάλντο - 36' Γοδίν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 27' Ράμος, 45+1' Κεντίρα, 10+3' Βαράν - 27' Ραούλ Γκαρθία, 52' Μιράντα, 72' Βίγια, 74' Χουανφράν, 86' Κόκε, 100' Γκάμπι

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 120' Γοδίν (2η κίτρινη)

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (59' Μαρσέλο), Κεντίρα (59' Ισκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Μοράτα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (83' Αλντερβέιρελντ), Ραούλ Γκαρθία (66' Σόσα), Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (9' λ.τρ. Ανδριάν), Βίγια.