Ο Τσάβι Ερνάντες τόνισε:  «Η κόκκινη ήταν καθαρή. Δεν μπορείς να επιτρέπεις μαρκαρίσματα σαν αυτό. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και οι αποφάσεις του διαιτητή είναι μέσα στο παιχνίδι. Η αποβολή του Πέπε είναι καθαρή. Η κόκκινη είναι πεντακάθαρη, δεν μπορείς να επιτρέψεις τέτοια μαρκαρίσματα. Έπεσε πολύ άσχημα και μπορούσε να κάνει ζημιά. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη. Είμαστε η μόνη ομάδα που θέλει να παίζει ευχάριστο ποδόσφαιρο, αυτοί παίζουν με σκοπιμότητα και έτσι κέρδισαν το κύπελλο.

Δεν θέλω να μιλήσω για τον Μουρίνιο. Θέλω να μιλήσω μόνο για την Μπάρτσα, παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Δεν έχει τελειώσει όμως ακόμη. Είναι η Ρεάλ και την σεβόμαστε. Είναι ικανοί να πάρουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε στο Καμπ Νου, με βρεγμένο και κουρεμένο χόρτο».

Η τελευταία ατάκα του μέσου των Καταλανών, αφορά την απόφαση του Ζοζέ Μουρίνιο να γίνονται τα παιχνίδια της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα σε ακούρευτο και απότιστο γήπεδο για να μην υπάρχει γρήγορος ρυθμός.

Εξίσου καυστικός ήταν πάντως και ο Ζεράρ Πικέ, που τόνισε: «Ο Πέπε παίζει πάντα πολύ σκληρά, στο όριο να χτυπήσει κάποιον αντίπαλο και όταν παίζεις με τη φωτιά, στο τέλος θα καείς. Η Ρεάλ δεν θα πρέπει να ψάχνεις δικαιολογίες. Πάντα τα ίδια κάνουν. Εδώ δεν ήθελαν να παίξουν μπάλα μέσα στο ίδιο τους το γήπεδο»

Από την πλευρά του ο Νταβίντ Βίγια σχολίασε: «Ήμασταν καλύτεροι, και ήταν καθοριστικό το σημείο όπου η Ρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά αυτό έγινε γιατί ήταν μια φάση που έπρεπε να αποβληθεί ο Πέπε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε το πρωτάθλημα…».