Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στην πρεμιέρα της στην εφετινή σεζόν έδειξε απόλυτη συνέπεια σε σχέση με το περσινό προφίλ της. Σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία, προσήλωση στο πλάνο, τρέξιμο και συνεχής προσπάθεια, αλλά και επιδίωξη για το... κλέψιμο. Και εδώ που τα λέμε οι «πράσινοι» και το ματς θα μπορούσαν να είχαν κλέψει στις λίγες αλλά ουσιαστικές φάσεις που δημιούργησαν και κυρίως θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το «χρυσό» γκολ που θα τους διευκόλυνε πολύ περισσότερο στη ρεβάνς της Λεωφόρου.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (σε αυτό το στάδιο άλλωστε είχε αφήσει τη διοργάνωση στην τελευταία του συμμετοχή), στη βεβαίωση της συμμετοχής του στους ομίλους του Γιουρόπα και στο χωρίς άγχος κυνήγι του μεγάλου ονείρου που από εκεί και πέρα θα είναι οι «χρυσοφόροι» όμιλοι της κορυφαίας διοργάνωσης.

Αλλωστε το χθεσινό 1-0 της ΑΕΛ επί της Ζενίτ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δείχνει ότι αν μη τι άλλο στα καλοκαιρινά προκριματικά και μάλιστα σε μουντιαλικό καλοκαίρι τα πάντα μπορεί να συμβούν. Για την ομάδα του Αναστασίου προέχει βεβαίως η πρόκριση επί της Σταντάρ που δεν είναι δεδομένη με το πάντα «πονηρό» 0-0 του πρώτου ματς και στη συνέχεια η Αρσεναλ, η Πόρτο, η Λεβερκούζεν, η Νάπολι και η Ζενίτ ή η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (αν η ΑΕΛ ολοκληρώσει την υπέρβαση στην Αγία Πετρούπολη) μπορούν να περιμένουν στα τέλη Αυγούστου.

Η χθεσινή βραδιά ήταν καλή και για τον Ολυμπιακό, αφού αν αποκλειστεί η Ζενίτ από την ΑΕΛ, τότε θα ψάχνει έναν ακόμα αποκλεισμό ισχυρού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ για να ανέβει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης των ομίλων στις 28 Αυγούστου στο Μονακό.

Πρόκειται για έναν αποκλεισμό που μπορεί να του προσφέρει η «ανίσχυρη» Λιλ, γιατί βεβαίως αν του την προσφέρει ο... Παναθηναϊκός, τότε αυτόματα οι «πράσινοι» θα έχουν μπει συνέταιροι (με 55-45%) στο μάρκετ πουλ των 10-11 εκατομμυρίων των ομίλων.

Ας μην προτρέχουμε πάντως. Τον περσινό σοβαρό και αξιόπιστο Παναθηναϊκό πρέπει να τον δούμε και στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στη Λεωφόρο...

Πηγή: Goal