ΑΠΟΕΛάρα!

Δυνατά μπήκε στον αγώνα ο ΑΠΟΕΛ, αφού ο Μοράις, Σιέρινταν και Γκόμες δοκίμασαν το πόδι τους από μακριά πρίν κάν συμπληρωθούν τα 15 λεπτά στον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και τελικά στο 17’ ο Σέρινταν άνοιξε το σκορ, όταν έπιασε ένα φοβερό διαγώνιο σουτ, μετά από όμορφη μπαλιά του Ντε Βινσέντι.

Κάπου εκεί πήγαν να ρίξουν ρυθμό, αλλά ο Γιώργος Δώνης φρόντισε να τους ξυπνήσει γρήγορα. Έτσι στο 42’, ο Ντε Βινσέντι τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή με τους Φινλανδούς να τον ρίχνουν στο έδαφος και να κερδίζει το πέναλτι.

Ο ίδιος ανέλαβε να το κτυπήσει και έτσι έβαλε την ομάδα του μπροστά με 2-0, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε απίστευτα, αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε πλέον σκοπό να ρισκάρει με το να ανοίξει χώρους. Μέχρι το 63’ το θέαμα ήταν ανύπαρκτο, όταν πέρασε ο Εφραίμ και με προσωπική του προσπάθεια η μπάλα έφτασε στον Βινίσιους που σούταρε για να βρεί το δοκάρι, κάτι που έκανε και στο 71’μετά από γυριστό σουτ εντός μικρής περιοχής!

Στην συνέχεια δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο από αγωνιστικής πλευράς, με τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει με το τέλος του αγώνα μια μεγάλη πρόκριση μαζί με τους χιλιάδες οπαδούς του που γέμισαν τρείς κερκίδες του Σταδίου Γ.Σ.Π

Δεν μπόρεσε η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ πήγε στη Ρωσία με το 1-0 του πρώτου αγώνα, ωστόσο γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0 απ’ την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και «αποχαιρέτησε» το όνειρο να μπει στα πλέι οφ του Champions League.

Πλέον οι δευτεραθλητές στη Μεγαλόνησο θα τα δώσουν όλα για όλα, προκειμένου να μέσω των αντίστοιχων του Europa League να μπουν στους ομίλους και να αγωνιστούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Το ματς ήταν… μονόλογος των Ρώσων που απ’ την αρχή πίεζαν, έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους Κυπρίους, οι οποίοι έδειχναν να αντέχουν. Ακόμα κι αν στο 25’ ο Ντανιελζίνιο αποχώρησε με κόκκινη κάρτα επειδή παρεμπόδισε την εκτέλεση φάουλ.

Όμως στο 55’ ο Ροντόν πέτυχε το πρώτο γκολ για τη Ζενίτ και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη (αποκορύφωμα το δοκάρι του Ντάνι στο 70’), αλλά η ΑΕΛ ήταν έτοιμη να οδηγήσει το ματς στην παράταση, αρνούμενη να παραδοθεί.

Τελικά, όμως… παραδόθηκε με τον Ντάνι στο 88’ από κοντά να δίνει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του, ενώ ο Κερζακόφ στις καθυστερήσεις με πέναλτι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της ομάδας του!