Το ξεκίνημα στην Δανία δεν ήταν και ό, τι καλύτερο για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, καθώς στο 16' ο Τόμσεν έβαλε μπροστά την Άαλμποργκ. Ωστόσο, η κυπριακή ομάδα έβγαλε χαρακτήρα και πήρε την ισοπαλία με το γκολ του Ολιβέιρα στο 54'.

Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις και στο 16’ μάλιστα πήραν το προβάδισμα.

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Ισοφάρισε στο 54’ με σκόρερ τον Βινίσιους και από εκεί και πέρα, ο αγώνας ήταν ανοιχτός για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, με το 1-1 τελικά να παραμένει μέχρι το τέλος.

Moυδιασμένο ξεκίνημα
Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι και άφησε τους γηπεδούχους να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αφού έκαναν ότι ήθελαν, φθάνοντας με ευκολία στα καρέ του Πάρντο. Επακόλουθο ήταν να παραβιαστεί η εστία των γαλαζοκίτρινων, με την άμυνα να αδρανεί και με ευκολία οι Δανοί να πετυχαίνουν το τέρμα. Από δεξιά ο Κρίστενσεν έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Τόμσεν, χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας, με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0 για τους Δανούς.

Δεν αντέδρασε
Στη συνέχεια, μέχρι ο διαιτητής της αναμέτρησης να σφυρίξει για την ανάπαυλα, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντιδράσει για να αλλάξει τα σε βάρος του δεδομένα, αφού δεν μπορούσε να βγει σωστά μπροστά. Επιπλέον, μπορούσαν οι γηπεδούχοι να χτυπήσουν και δεύτερη φορά, καθώς επιχείρησαν αρκετά σουτ τα οποία κατέληξαν στα χέρια του Πάρντο. Πάντως, ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στην εκπνοή του ημιχρόνου, εάν ο Μοράις δεν ολιγορούσε στο 44’, όταν έφυγε μόνος του από το κέντρο, όμως καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι αμυντικοί.

Ισοφάριση
Από την αρχή του δεύτερου μέρους, ο ΑΠΟΕΛ φρόντισε να βελτιώσει για αρχή την κατοχή της μπάλας και έπειτα βγήκε μπροστά για να διεκδικήσει την ισοφάριση, πράγμα που πέτυχε. To τέρμα για την ομάδα της Λευκωσίας ήρθε στο 54’, όταν μετά από καλό συνδυασμό, ο Γκόμες πέρασε στον Βινίσιους ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Λάρσεν και πέτυχε το 1-1.

Έμεινε μέχρι το τέλος
Ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο πατούσε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο μέρος και μετά την ισόφαριση το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Όσο περνούσε ο χρόνος, ο ΑΠΟΕΛ κοιτούσε περισσότερο την άμυνά του, και η Άαλμποργκ ήταν αυτή που ζητούσε ένα δεύτερο τέρμα. Τελικά, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει το σκοπό του, κράτησε μακριά τους Δανούς και έφυγε με ένα υπέρ του αποτέλεσμα, που σαφώς όμως δεν του εξασφαλίζει την πρόκριση. 

Φαβορί οι φιλοξενούμενοι

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας για τα πλέι οφς του Champions League η Πόρτο νίκησε με 1-0 την Λιλ στην Γαλλία με τέρμα του Ερέρα, η Ζενίτ με το ίδιο σκορ την Σταντάρ στο Βέλγιο με γκολ του Σατόβ, ενώ τον πρώτο λόγο για πρόκριση έχουν Σέλτικ και Μπάτε Μπόρισοφ που απέσπασαν 1-1 εκτός έδρας από Μάριμπορ και Σλόβαν Μπρατισλάβας, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων
Τρίτη 19 Αυγούστου

Γκρουπ Πρωταθλητών

Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Μάλμε (Σουηδία) 2-1

(16' Σίμερ, 54' Σοριάνο - 90' Φόρσμπεργκ)

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 1-0

(88' Τσίπτσιου)

Γκρουπ μη πρωταθλητών

21:45 Μπεσίκτας (Τουρκία) - Άρσεναλ (Αγγλία) 0-0

21:45 Νάπολι (Ιταλία) - Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 1-1

(68' Ιγκουαΐν - 41' Μουνιαΐν)

21:45 Κοπεγχάγη (Δανία) - Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 2-3

(9' Γιόργκενσεν, 13' Αμαρτέι - 5' Κίσλινγκ, 31' Μπελαραμπί, 42' Σον)

Τετάρτη 20 Αυγούστου

Γκρουπ Πρωταθλητών

Μάριμπορ (Σλοβενία) - Σέλτικ (Σκωτία) 1-1

(14' Μπόχαρ - 6' Μακγκρέγκορ)

Άαλμποργκ (Δανία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-1

(16' Τόμσεν - 54' Βινίσιους)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 1-1

(80' Βίτεκ - 44' Γιαμπλόνσκι)

Γκρουπ μη πρωταθλητών

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) - Ζενίτ (Ρωσία) 0-1

(16' Σατόβ)

Λιλ (Γαλλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 0-1

(61' Ερέρα)