Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον πρώτο του βαθμό στον 6ο όμιλο του Champions League, παίρνοντας ισοπαλία 1-1 από τον Άγιαξ στο ΓΣΠ. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 28` με τον Άντερσεν, αλλά για... καλή μας τύχη ο Μάζιτς είδε πέναλτι για χέρι (δεν ήταν...) του Φαν Ράιν και ο Μαντούλα ισοφάρισε στο 32`! Ανοιχτό ήταν το ματς σε γενικές γραμμές, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να δέχεται μεγάλη πίεση στο τέλος, αν και οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους για να βάλουν ένα δεύτερο γκολ.

Μια χαρά!

Με πρωταγωνιστή τον Κλάασεν, που ήταν κίνδυνος-θάνατος από δεξιά, ο Άγιαξ στο 2` και στο 9` έφτασε μια ανάσα από το 0-1, σε ένα ματς που είχε πολύ καλό ρυθμό στο ξεκίνημα!

Από το 15` και μετά, οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν ισορροπήσει, καθώς οι Ολλανδοί είχαν μεν την κατοχή, δεν απειλούσαν δε. Όλα αυτά όμως ως το 28` όταν ο Άγιαξ κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα, ο Πάρντο αρχικά απέκρουσε το σουτ του Σένε, αλλά στην επαναφορά ο Άντερσεν έκανε το 1-0. Ευτυχώς, στο 30` ο Μάζιτς είδε πέναλτι για χέρι Φαν Ράιν, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μαντούκα για το 1-1!!

Ως το τέλος του ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε στο 2-1 στο 43` αλλά ο Σέρινταν δεν πρόλαβε για λίγο την προβολή στην αντεπίθεση του Μαντούκα από αριστερά, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Εν συντομία, ήταν επικίνδυνοι οι Ολλανδοί κυρίως με τις μακρινές διαγώνιες μπαλιές των μπακ τους και απείλησαν περισσότερο στο πρώτο ημίωρο, όμως ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Κι όμως μπορούσε

Ανοιχτό ήταν το ματς στο ξεκίνημα του β`, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία με Σένε και Σέρινταν στο ίδιο λεπτό (54`)! Από το 60` και μετά ο Άγιαξ επανέκτησε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους. Ο Σέρτζιο στο 70` δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σίλεσεν και στην εξέλιξη της φάσης ο Πάρντο κράτησε το 1-1 στο σοτ του Σιγκθόρσον! Στο μεταξύ, ο Δώνης πέρασε τον Ντε Βινσέντι στη θέση του Γκόμες.

Στο 78` μπήκε και ο Εφραίμ στα δεξιά στη θέση του Μαντούκα που αποθεώθηκε, ενώ ο Δώνης πέρασε και τον Τζιμπούρ στο πλάι του Ντε Βινσέντι ψάχνοντας τη νίκη! Πάντως από το 80` και μετά ο Άγιαξ είχε κλείσει τον ΑΠΟΕΛ στα καρέ του, αλλά δεν κατάφερε τίποτα, παρά την γκάφα του Πάρντο στο 90+1`, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Γκόμες (71' Ντε Βινσέντι), Βινίσιους, Μοράις, Αλωνεύτης, Μαντούκα (79' Εφραίμ), Σέρινταν (82' Τζιμπούρ).

Άγιαξ (Φρανκ ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Μποΐλεσεν, Βίργκεβερ, Σένε (74' Ελ Γκαζί), Κλάσεν, Σερέρο, Άντερσεν (74' Κίσνα), Σίγκθορσον.

Σκόρερ: 30' πεν. Μαντούκα / 28' Άντερσεν
Κίτρινες: Αμορίν, Αλωνεύτης / Μοϊσάντερ, Βίργκεβερ, Σίλεσεν