Μακάρι όποιος το λέει να έχει δίκιο. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός, επειδή έχει καλούς παίκτες μπόρεσε και κέρδισε την Ατλέτικο: αρκούσε το κίνητρό τους για να υποστηρίξουν μια στρατηγική, απλή αλλά αποτελεσματική. Να δούμε αν αρκεί και κόντρα στη Μάλμε το κίνητρο: είναι το μεγάλο του όπλο σε αυτό το πολύ δύσκολο ξεκίνημα.

Aν εξαιρέσει κανείς τις συνηθισμένες δηλώσεις παραγόντων που γίνονται μετά από ήττες σκληρές, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού υπήρξε μια ψυχραιμία μετά την ήττα από τον Ατρόμητο: στο στρατόπεδο βάζω τους πάντες – ακόμα και τις εφημερίδες, τους σχολιαστές των παιχνιδιών του Ολυμπιακού, φυσικά και τους οπαδούς του. Η ψυχραιμία είναι καλός σύμβουλος, αρκεί βέβαια να ψάχνεις συμβουλές.

Πετώντας
Πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο: τον κέρδισε ο ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο πέρυσι δεν ξεκίνησε τη σεζόν πετώντας. Οι εμφανίσεις του στο ξεκίνημα δεν ήταν οι καλύτερες: ο Ολυμπιακός έπαιζε ένα ημίχρονο καλά, συνήθως το δεύτερο. Μόνο με την Παρί έπαιξε καλά στο πρώτο, αλλά αυτό ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Πέρυσι, μετά από κάθε μέτριο πρώτο ημίχρονο, οι αλλαγές του Μίτσελ βοηθούσαν την ομάδα να παίξει καλύτερα και να πάρει ή να διευρύνει τη νίκη: έγινε με την Καλλονή, τον Λεβαδειακό, τον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο, τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, τον ΠΑΟΚ, ακόμα και κόντρα στην Αντερλεχτ στο Βέλγιο. Γιατί συνέβαινε αυτό; Γιατί η ομάδα είχε αλλάξει πολύ μετά τις μεταγραφές και γιατί ο κόουτς έψαχνε την ενδεκάδα της. Φέτος δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά, μολονότι πάλι η ομάδα πολύ άλλαξε.


Ατλέτικο
Το πρόβλημα με τον Ατρόμητο ήταν, παραδόξως, η νίκη κόντρα στην Ατλέτικο, κυρίως γιατί δημιούργησε στον προπονητή τη βεβαιότητα ότι έχει βρει μια ενδεκάδα ικανή για τα πάντα: μάλιστα τα ρεπορτάζ έγραφαν ότι με αυτή την ενδεκάδα ο Μίτσελ σκοπεύει να παίξει και τα τρία ματς αυτής της δύσκολης εβδομάδας. Αν έχεις τέτοιες βεβαιότητες συμβαίνει ό,τι στο Περιστέρι: εμφανίζεσαι με την ενδεκάδα, που μπορεί να κερδίσει την Ατλέτικο χτυπώντας την στην κόντρα, και χάνεις από τον Ατρόμητο που αντεπιθέσεις δεν σου αφήνει ποτέ! Με την Ατλέτικο οι τρεις κόφτες πίσω από τον Τσόρι (Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι) είχαν ένα νόημα. Στο Περιστέρι δεν είχαν. Ούτε βοηθούσαν τους Μασουακού και Ελαμπντελαουί ανασταλτικά, ούτε κυρίως είχαν κάποια χρησιμότητα στην ανάπτυξη της ομάδας.

Βεβαιότητες
Είναι πάρα πολύ νωρίς για να έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού βεβαιότητες: αυτό είναι πολύ ανησυχητικό εν όψει του ματς με τη Μάλμε. Είναι επίσης ανησυχητικό το να θεωρείται η Μάλμε ευκολότερη από τον Ατρόμητο: μιλάμε για μια ομάδα στην έδρα της πολύ πιο γρήγορη, πολύ πιο δυνατή, πολύ πιο επιθετική. Ισως έχει λίγο χειρότερη άμυνα, όμως ξέρει στο γήπεδό της και να επιτίθεται και με σέντρες που για την άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να είναι πρόβλημα, αλλά και να περιμένει και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις με τον Ρόζενμποργκ και τον Φόρσμπεργκ. Οι Αυστριακοί της Σάλτσμπουργκ που έφυγαν με τρία γκολ στην πλάτη έχοντας 60% κατοχή μπάλας ακόμη δεν ξεπέρασαν το σοκ του αποκλεισμού τους.

Σημάδια
Ο Μίτσελ έπρεπε να έχει προβληματιστεί και μετά την εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Βέροια και μετά την εμφάνιση στην Πάτρα: η ομάδα του έδειξε σημάδια μεγάλης νωθρότητας, δεν πίεσε καθόλου, δεν επέβαλε το παιχνίδι της, έπαιξε ελάχιστα για τα φορ της και -το χειρότερο- εξακολουθεί να χάνει ένα με δυο παίκτες μετά από κάθε ματς! Οι εμφανίσεις μετά το ματς με την Ατλέτικο φώναζαν ότι πριν τα παιχνίδια αυτά δεν έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Το ίδιο συνέβη και πριν τον Ατρόμητο.

Εκπλήξεις
Η ήττα θα είναι χρήσιμη μόνο αν βοηθήσει τον προπονητή του Ολυμπιακού να καταλάβει πως από τη μεριά του χρειάζονται διάβασμα όλοι οι αντίπαλοι κι όχι μόνο αυτοί που του μοιάζουν δυνατοί! Αν ο Μίτσελ σοβαρολογεί όταν λέει ότι η Μάλμε είναι χειρότερη από τον Ατρόμητο, τον Ολυμπιακό απόψε τον περιμένουν εκπλήξεις δυσάρεστες. Δεν μου άρεσε και ότι ο Ισπανός απέδωσε την ήττα στο Περιστέρι στην έλλειψη πάθους των παικτών. Υπήρξε σίγουρα κάτι τέτοιο. Κυρίως όμως υπήρξε στο γήπεδο μια ενδεκάδα που δεν έκανε για την περίσταση γιατί με τον Ατρόμητο δεν ασχολήθηκε κανένας.

Αλίμονο
Η μόνη βεβαιότητα που θα πρεπε να έχει ο Μίτσελ πριν το ματς με τη Μάλμε είναι ότι έχει καλούς παίκτες. Κι ότι επειδή η ομάδα του είναι ακόμα πολύ καινούργια χρειάζεται απόψε σοβαρή καθοδήγηση. Κυρίως γιατί η Μάλμε δεν έχει το όνομα της Ατλέτικο και δύσκολα μπορεί να τρέχουν οι παίκτες σαν το ματς να είναι ο τελικός των τελικών…

10 στα 12
Ματσάρα θα είναι το άλλο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού, αυτό μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γιουβέντους που θα δούμε στη Nova. Η Ατλέτικο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη τρέκλισε, σαν μποξέρ που έχει δεχτεί τρομακτικά χτυπήματα, ενώ δεν το περίμενε, όμως επειδή είναι μεγάλη ομάδα στάθηκε στα πόδια της. Μετά από μία ισοπαλία εντός έδρας στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα και της κόπωσης, κέρδισε δυο ματς σε τέσσερις μέρες και περιμένει τη Γιουβέντους για να αποδείξει πως η ήττα από τον Ολυμπιακό της έγινε μάθημα: ένα δεύτερο στραβοπάτημα τη βάζει σε περιπέτειες και σχεδόν της αφαιρεί κάθε πιθανότητα να περάσει ως πρώτη από τον όμιλο.
Ο Σιμεόνε συνεχίζει το rotation, κρατώντας σταθερή μόνο την άμυνα, αλλά το ότι έχει όλους τους μεσοεπιθετικούς του σε εγρήγορση αποδίδει καρπούς: στον περίπατο κόντρα στη Σεβίλλη έφτασε τα δέκα γκολ από στημένες φάσεις (είναι 10 στα 12!) σημάδι ότι η ομάδα μαθαίνει να παίζει επίθεση χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα. Από την άλλη η Γιούβε έχει ξεκινήσει τη σεζόν εντυπωσιακά μετρώντας μόνο νίκες, οι πιο πολλές από τις οποίες έρχονται με χαρακτηριστική άνεση.

Η Γιούβε μοιάζει να έχει κάνει μια «μεταγραφή» ανέλπιστη: τον Τέβες. Εχοντας γλιτώσει την κόπωση του Μουντιάλ, κι έχοντας το κίνητρο να αποδείξει ότι αδικήθηκε χάνοντάς το, ο Αργεντίνος κάνει απίστευτα πράγματα φέτος θυμίζοντας τον παίκτη που είδαμε κάποτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα μάτια των ψαγμένων ποδοσφαιρόφιλων απόψε είναι στις άμυνες: αυτή της Ατλέτικο πρέπει να αποδείξει ότι με τα κινητικά φορ δεν έχει πρόβλημα – ο Τέβες μοιάζει για τους Μιράντα και Γκοντίν ένας κακός δαίμονας. Αυτή της Γιούβε πρέπει να πείσει ότι είναι μια καλή άμυνα: πέρυσι η Γιούβε πλήρωσε και στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ τα λάθη των αμυντικών της.
Φαβορί η Ατλέτικο κόντρα στην αήττητη φέτος Γιούβε: θα γίνει σκοτωμός.

Παγκόσμια γλώσσα
Δεν έχει μόνο ο Ντάλας προβλήματα στην Ελλάδα, έχει κι ο Κύρος Βασσάρας, που ανέλαβε αρχιδιαιτητής στη Ρουμανία. Μεταξύ άλλων τον Κύρο τον κατηγορούν ότι παίρνει πολλά χρήματα, ότι πηγαίνει στη Ρουμανία μόλις τρεις φορές τον μήνα, ότι δεν αρκεί ότι έχει τη θέση του αρχιδιαιτητή για να γίνει η ρουμάνικη διαιτησία καλύτερη: με άλλα λόγια του προσάπτουν ό,τι ακριβώς λένε οι δικοί μας για τον Ντάλας! Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι η γλώσσα (της ανοησίας) του ποδοσφαίρου είναι παγκόσμια...  

Πηγή: sday.gr