Μία φορά το γκολ-αποκλεισμός του Κόντε από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο βροχερό και παγωμένο ΟΑΚΑ τον Μάρτιο του '99 (με τον Ελευθερόπουλο, τον αέρα και τον μετέπειτα προπονητή της «γηραιάς κυρίας» να γίνεται σύνθημα των αντιπάλων οπαδών).

Δεύτερη φορά, οκτώ μήνες αργότερα, με την «τριάρα» αντί εκδίκησης, στο ίδιο γήπεδο για τους «16» του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, παρότι ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Γιαννακόπουλο (για τους Ιταλούς είχε σκοράρει και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς)

Τρίτη και φαρμακερή (σε δύο δόσεις) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003. Γκολ νωρίς ο Στολτίδης στη Ριζούπολη, αλλά απάντησε με δύο ο σπουδαίος Πάβελ Νέτβεντ, ενώ τον Δεκέμβρη στο Τορίνο ήρθε το εξευτελιστικό 7-0 (είχε σκοράρει και ο μετέπειτα «ερυθρόλευκος» Εντσο Μαρέσκα)

Συναπάντημα εκ νέου, λοιπόν, με την κατάσταση στον όμιλο ρευστότατη. Ρευστή και η έως τώρα απόδοση και των δύο ομάδων, η οποία δυσχεραίνει εντελώς κάθε εκτίμηση για το τι θα προκύψει στο χορτάρι στο «Καραϊσκάκης» απόψε!

Αδιαμφισβήτητη η ανασταλτική δυσλειτουργία του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της σεζόν, αδιαμφισβήτητη ωστόσο και η ικανότητά του, στο Φάληρο, να καμουφλάρει επαρκώς αυτήν την αδυναμία και να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις μεσοεπιθετικές του αρετές.

Με τον Μίτσελ, μάλιστα, συμπληρώνει έναν χρόνο μόνο με νίκες εντός έδρας (τέσσερις σερί ?Μπενφίκα, Αντερλεχτ, Μάντσεστερ Γ., Ατλέτικο) όταν στο ίδιο χρονικό διάστημα εκτός μετράει μόνο ήττες (τρεις)

Η επιλογή 11άδας όμοιας μ' εκείνης που υπέταξε την Ατλέτικο (Τσόρι αντί Εντινγκά, ο οποίος έπαιξε στο Μάλμε) επιβεβαιώνει την πίστη ότι το σχέδιο λειτουργεί καλύτερα στο «σπίτι». Βέβαια, η Γιουβέντους δεν αναπτύσσεται και κυρίως δεν αμύνεται όπως οι Ισπανοί (και σ' αυτό το 3-5-2 των Ιταλών δεν έχουν πολλοί βρει λύσεις), ωστόσο, άλλες εναλλακτικές που να ταιριάζουν στο ρόστερ και να μπορούν να εφαρμοστούν με σχετικές πιθανότητες επιτυχίας δεν υπάρχουν

Ηρθε η ώρα να ξορκίσουν τους δαίμονες οι «ερυθρόλευκοι»; Μακάρι. Είμαι σίγουρος κιόλας ότι αν απόψε προηγηθούν (κόντρα σε όσα συνέβησαν στο παρελθόν) δεν θα ηττηθούν.

Πηγή: sentragoal.gr